Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Sidneyho Lumeta pojednává o soudním procesu založeném na skutečných událostech. I přes fakt, že se jedná o hodně komorní konverzační drama však nestíhá nudit a až na trochu výstřední volbu hudebního podkladu nemám nejmenší výčitky. Lumet totiž vystihl atmosféru přesvědčivě a celkově i přes absenci větších hvězd ( Vin Diesel ukazuje, že i bez svalů má charisma na rozdávání a Peter Dinklage dává v podstatě zapomenout všem těm upištěným parodickým liliputům co hraje bězně) a trochu problematický rozjezd film zaujme a nepustí. Působivé je to o to víc, že velká část výpovědí je založena na skutečných záznamech. Dlouho už jsem neviděl lepší soudní drama. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Veľmi svižná a vtipná dráma z oblasti súdnictva, trochu som sa obávala, že to bude zhmotnená nuda, keďže takmer celý film sa odohráva na súde, ale práve naopak človek si ani neuvedomí, že ubehli 2 hodiiny. Doteraz som ešte nič nepočula o DiNorsciovi, bol to jeden zločinec to je isté, ale predsa svojím štýlom a zmyslom pre humor si získa na svoju stranu množstvo ľudí, stal sa slávnym tým, ako si urobil vtip zo zákona, a keď je človek šikovný a vie manipulovať s ľuďmi, tak prečo by sa z toho nemohol vysekať, no nie?! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $1,173,643Tržby Celosvetovo $2,636,637 ║ Vin Diesel a jeho šlapanec úplne vedľa, z tými vlasami vypadá fakt otrasne, toho Taliana mu fakt ťažko uveriť ako herecky sa snaží a nie je to úplne zle ale celé to je dejovo podané v tak fádnej plochej nezáživnej réžii až hrôza. Tento film riadne zbrzdil Dieselovi kariéru, môže byť rád že úplne neodpísal, veď 2roky po filme nikde poriadne nehral. /25%/ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama