Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

nunka 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou je, že aj keď bol film točený na podklade skutočných udalostí, nedokázal sa popasovať s hromadou klišé. Vin Diesel je rozhodne pohľadnejší ako feši v tieločku a nie zasačkovaný starec. Inak... film mal dobré tempo, vtip aj ráz. V podstate mu toho veľa nechýbalo, avšak klišé je len klišé, v tomto prípade zdevalvovalo, čo mohlo - preto len štandard. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Soudní drama pojednávající o nejdelším procesu v Americké historii. Soudní dramata jsou mojím oblíbeným žánrem, ale v tomhle případě to postrádalo mnoho věcí. Jednou z těch hlavních je asi samotný provinění celého gangu. Divákovi se naservíruje ono seskupení už jako hotová věc a ono se pak člověku nechce koukat hodinu a půl na obhajující a žalující dialogy, když ani on sám nebyl s charaktery a přečiny obžalovaných seznámen. Vin Diesel měl podle mě asi zůstat u svých akčních trháků, jelikož jeho postava, hlas a hlavně vystupování je k tomu jako stvořené. Na druhou stranu je to (pokud vím) jeho první "normální" role a tak se od něj třeba dočkáme dalších, u kterých bude předvedený výkon o třídu kvalitnější. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja sa stavím, že keby bol toto Vinov prvý film a diváci by ho nemali zafixovaného inak, tak v mnohých prípadoch by boli hodnotenia vyššie. Ale tí ktorí videli 'Boiler Room', si určite povedia, že to teda nebola len náhoda, že Vin, keď chce, tak dokáže. Áno hrať! Príjemne a s ľahkosťou. A k filmu len toľko, že spracované to mohlo byť aj napínavejšie, dramatickejšie. Režijne však kvalitné, oslovila ma kamera. Atmosféra je odľahčená drsnou kriminálkou, ktorej záver nemohol byť divácky príťažlivejší. 80%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet a súdna sieň, to k sebe sakramentsky dobre pasuje, čo sa potvrdilo už pri režisérovom geniálnom debute!!! Find Me Guilty je dá sa povedať autentickou súdnou drámou (skoro všetky monológy a dialógy sú prepisom zápisnice zo skutočného procesu s Jackom DiNorsciom) , ktorá je inteligentne napísaná a skvele pútavo zrežírovaná. Vin Diesel nie je ani zďaleka typ herca, ktorý zahrá všetko, ale postava frajerského sebavedomého, tak trochu ťažkopádneho ale nesmierne inteligentého podvodníka Jacka mu sadla ako riť na šerbel. Výborný film!!! ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Tohle je sice mafiánský film, který ale nepřipomíná žádný jiný a je v žánru gangsterských filmů totálně osamocen. Asi největším terčem je pro všechny Vin Diesel, který tu hraje postaršího mafiána a já osobně se ptal, "dokáže to?". V první pětině filmu jsem mu to nevěřil a drouhou pětinu jsem si na něho a pojetí filmu zvykal, ale zbytek filmu jsem si nehorázně užil. Musím říct, že tohle je asi nejlepší herecký výkon co Vin DIesel kdy předvedl, protože tohle nebyla role na kterou by byl zvyklý a přirozeně k němu seděla (zde se musel hodně snažit po herecké stránce aby mu to divák věřil). Každopádně mě překvapil a po nějakém čase se mi dokonce tento typ gangstera v jeho podání líbil. Celkově vzato je to pěkný film, který nemusí každému sednout, ale mě osobně dobře pobavil, překvapil i ukázal emoce. PS: Opět nedoporučuju dabing! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)

Reklama

Reklama