Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (766)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Za nápad určitě klobouk dolů, geniální a vtipné. Karma a jak žít lepší život. Seriál, který prostě nemá chybu. Earl a Randy se snaží napravit co v životě napáchali. Earl J. Hickey drobný zlodějíček s pochybnou minulostí. Když vyhraje v loterii 100 000 dolarů, srazí ho auto a výherní tiket odlétne. Následně v nemocnici uvidí pořad Poslední výzva s Carsonem Dalym, kde se dozví o karmě a rozhodne se změnit svůj život. Sepíše si seznam všech špatných věcí, kterých se v životě dopustil, a rozhodne se je odčinit, věří, že to je jediná cesta, jak získat pozitivní karmu. Poté, co udělá první dobrý skutek, jeho výherní tiket se k němu vrátí. Earl to chápe jako znamení a proto se rozhodne postupně škrtat věci ze seznamu. / Viděné epizody z 1-4 série *96.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zase jednou narazil na seriál, který jsem zvládnul zhlédnout do konce. Ze čtyř sérií se mi první 3 série moc líbily. Celá party hrdinů je naprosto skvělá. Jejich trampoty a lapálie úžasné. Všechno doprovází mnohdy vysoce vtipné flashbacky a nemalou mírou k úspěchu přispěla i kolosální hudba. 4. sérii už bohužel něco scházelo, nebo se mi prostě jen seriál okoukal a jsem tedy rád, že už (snad) definitivně skončil, protože už jsem v sobě nenacházel touhu v sledování pokračovat. Každopádně jsem se seriálem strávil moc pěkné chvíle, kdy jsem se často dlouho a intenzivně smál, a proto seriálu po zásluze dávám 4*. Tento způsob humoru byl mi velmi blízký. Doporučuji zhlédnout naprosto všem bez rozdílu věku, pohlaví, barvy pleti, sexuální orientace či něčeho jiného. Humor v seriálu po této stránce nedělá rozdíly a dělá si srandu úplně ze všeho a všech. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Earl vedl poměrně spokojený život plný drobných nesrovnalostí. V opilosti se omylem oženil s těhotnou Joy a jejich další dítě svou černou barvou pleti dávalo tušit, že důvodem těhotenství nebyla Earlova spermie. Earl to v klidu přešel s plechovkou piva v ruce a jednoduchými krádežemi s pomocí svého zabržděného bratra Randyho udržoval životní standard rodiny. Jednoho dne se však Earl čelně střetl s jiným významem slova karma, než je průtokový ohřívač vody. Pochopil zákon příčiny a následku a rozhodl se napravit všechny své minulé hříchy. Jelikož je Earl v konání dobra naprostým nováčkem, tak je samozřejmé, že při snaze napravit minulé hříchy se občas dopouští nových pochybení, což je pro nezaujatého diváka velmi zábavné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V poslední době oblíbený seriál,který si najednou získal velikou základnu fanoušků,já na něm bohužel nenašel nic převratného.Jako hodně lidí nepříliš zaujalo Jak Sem Poznal Vaši Matku,mě nezaujal Earl.možná je to i tím,že nemám příliš v oblibě Jasona Lee.Humor mi přijde neskutečně suchý a postavený na jednom stabilním kameni,že Randy je tak trochu retardovaný,to mi bohužel po pár dílech nepřišlo moc vtipné.Podle mě seriál potřebuje prostě sympatické postavy a mě v Earlovi není sympatická ani jedna.Téma,na kterém je seriál postavený,šlo taky určitě vyždímat víc.Sem tam sem se usmál a oceňuju skvělý soundtrack,jinak je to podle mě šedivý průměr.60%. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je moje vina, že je Joy ve vězení? Snažím se spát, nemůže to počkat do rána? Včera v noci si mě vzbudil, aby ses zeptal, jestli opicím záleží na vzhledu. No jo, promiň. Myslíš, že jo? Už jsem ti říkal, že kdyby jo, tak by nosily kalhoty. A jo. Dobrou noc, Randy. Dobrou, Earle." Stále sa neviem rozhodnúť medzi nižším a vyšším hodnotením. Vadí mi to moralizovanie na konci každého dielu. Viem, že zápletka so zoznamom špatností, ktoré treba napraviť, tomu dáva priestor, ale všetkého veľa škodí a vysvetľovanie mravného hľadiska každého dobrého skutku, je fakt ako pre blbých. A našla sa aj retrospektíva, ktorá si protirečila s podobnou spomienkovou sekvenciou z inej časti, čiže chyba v seriáli. Na druhej strane, veľmi sa mi páčia rôznorodé postavičky Camdenu, ktoré tvoria uzavreté univerzum takmer na úrovni animovaných klasík typu South Parku alebo Simpsonovcov. A humor? Viď vyššie. Je to proste to pravé oddychové. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)
  • Earlovo (Jason Lee) auto je Chevrolet El Camino z roku 1973. V epizodě Vánoce, lži a tajemství (2005) Earl řekl, že dveře na straně řidiče pocházejí z El Camina z roku 1977 a převodovka z Chevroletu Camaro z roku 1987. (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama