Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (455)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej film kterej neurazi, ale ani nenadchne. Nicmene musi se uznat, ze i kdyz si clovek kolikrat rika, ze dal uz nema film co vypravet, vzdy se to nejak rozjede a i kdyz je tempo celkem pomaly, tak nenudi. Zvraty jsou nekdy cekany, nekdy ne, takze v pohode. No a herci se snazi. Nicmene nejedna se o nic, co by si clovek jeste par let pamatoval. Lepsi 3*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka s jedným známym a veľmi dobrým plotwistom. AWAKE je film, ktorý prichádza s naozaj obyčajnou zápletkou strachu z operácie a anestézy. Tento film ma dosť prekvapil. Spočiatku som si nedokázal predstaviť v čom bude pointa filmu, ale v závere som bol úplne šokovaný a nadšený. Odporúčam si dopredu nečítať o čom tento film je. Zaujímavý film s úžasným dejom, ktorý vám zaručene na konci vyrazí dych. Pozeráte na film, myslíte si že mu rozumiete, ale omyl! Koniec vám vašu domnienku vyženie z hlavy jedna dve. Všetko sa pomotá a vy uvidíte pravdu, ktorú ste nevideli a a ňu vidieť nemohli. Vrelo tento film odporúčam. Vynikajúci dej, ktorý ku koncu vygraduje až do nebies. Viac ako presvedčivé výkony Haydena Christensena a Jessici Alby, proste hodina a pol strhujúceho filmu a dych vyrážajúceho vyvrcholenia. ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

V pohodě film. Začátek a rozjezd slabý, chladný.. Od chvíle jak šel Clayton na operaci a posléze nastálo při operaci "probuzení" jsem film opravdu žral a nemělo to chybu. Jak film skončil, na jsem chtěl dát v emocích 5*. Tak mě ten film, resp. od zmíněného probuzení bavil... S odstupem času to vidím na krásné 4*.. Líbil se mi zvrat, jak Claytonova "přítelkyně" najednou byla největší mrcha a ne holka, která si chtěla Claytona vzít. Plus maminka Claytona, která v čekárně přišla na kloub a dala své srdce svému synovi, aby ho zachránila. Mezitím v posmrtném životě povyprávěla co se jak stalo a tím se to krásně dozvěděl i divák... Super zažitek.. 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,6miliónaTržby USA $14,377,198Tržby Celosvetovo $32,685,679Tržby za predaj DVD v USA $12,761,805 //počet predaných kusov 614,958║ Na moje prekvapenie miestami to ma až nechutne mrazivú atmosféru, aj keď Hayden Christensen je po hereckej stránke ako väčšinou býva zvykom dosť nevýrazní, túto nevýraznosť vynahradzuje chladný dej z operačnej sály, ten je fakt až nechutne mrazivý. Nuž a máme tu krásavicu ako je Jessica Alba, rovnako u nej to po hereckej stránke nie je nič výnimočné ale aspoň pohľad na ňu je príjemný. Celkovo tento film pripomína svojou témou a úrovňou Zvieracú kazajku. /65%/ ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení, které asi budu ještě chvíli rozdýchávat. Miluji, když mě film takhle dostane a já ho pak musím ukazovat všem kolem mě. Tohle bude jeden z těch, na který se semnou každý z mého okolí bude muset kouknout. Na filmu se mi líbí několik nečekaných zvratů a nekončící intriky. Na konci mi ještě chybělo nějaké setkání Claytona se zrádci. Jessica Alba hraje dobře, Hayden Christensen překvapivě ještě líp. Pěkný thriller. 4,6* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama