Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (452)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud bychom měli správně vycházet ze žánrových škatulek CSFD, tak by tenhle film byl spíš romantický/drama/mysteroizní/thriller. Přičemž první půl hodiny se držíme jen prvních dvou škatulí. Následně přichází ono mysteriózno a nedlouho nato máme před sebou thriller. Tenhle vývoj je největší doménou Awake, protože díky němu se několikrát ocitneme v situaci, kdy nám dochází nápady, jak by mohl děj pokračovat a vezme se to prakticky od nuly. Osobně mě dva dějové posuny velmi příjemně překvapily, až jsem skoro zapomněl, kdo hraje ústřední role, což byl fakt, který mě na začátku filmu dost děsil. Skutečně velká pochvala za scénář. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Awake je velké překvapení. Film o muži, který kvůli lásce k ženě podstoupí nutnou transplantaci srdce působí ze začátku obyčejně. Do té doby než se začnou dít nepředvídatelné věci, které do sebe skvěle zapadají. Muž, ležící na operačním stole, kde ho operuje jeho vlastní lékař a kamarád, náhle začíná cítit, slyšet a vnímat. Bez jediného pohybu těla a úst křičí a snaží se hýbat, ale nemůže. Pomalu začíná chápat hru, která se kolem jeho milionového impéria zděděného po otci, děje. Uvědomuje si vše včetně svých chyb, omylů, zbytečně mladické ignorance a malé dávky arogance. Ani jeho matka čekající ruku v ruce s jeho ženou v čekárně až jim řeknou výsledek operace nic netuší. To je teprve začátek a nástin děje, který nabere během chvíle velmi zajímavý směr a spád. Vedle dobře hrající (není to překlep) Jessicy Alby a stále stejně toporného, ale ne tak hrozného Haydena Christensena se představí krásná Lena Olin jako jeho matka a Terrence Howard jako jeho doktor a velký přítel. Scénář mě překvapil, když se ve třetině filmu obrátí vše, co divák předvídá a pak už jen s otevřenou pusou sleduje, jak puzzle zapadnou na svá místa a kolotoč okolo muže ležícího na operačním stole se dotočí. Scénář i režie jsou dílem Jobyho Harolda, který tak předkládá divákovi svůj debut a očekává jeho pocity. A moje pocity, jsou skvělé. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tenhle film nějak okecat, nepůjde to bez spoilerů, jestli jste teda na prozrazování děje alergičtí a od "hereckého koncertu" gumáků Haydena Christensena a Jessicy Alby očekáváte životní zážitek, přesuňte své zraky někam jinam. Herecké výkony ústřední dvojice jsem v podstatě zhodnotila, ale už zahráli i hůř a pro Christensena bylo ležení na operačním stole pod zpackanou narkózou životní rolí. Původně jsem si myslela, že přesně o tomhle film bude - o člověku, který si transplantací vlastního srdce projde live, akorát v paralýze, a o následcích tohoto lékařského pochybení (které se bohužel občas opravdu stává - hrozná představa). Přijde však zvrat, mladý miliardář zjistí spoustu zajímavých okolností... a pak přijde další zvrat... a další... a další, až je přezvrat(k)ováno. Ubrat alespoň závěrečné rodinné odhalení, třeba bych popřemýšlela o čtvrté hvězdici, ale tohle už bylo hrubě křečovité, překombinované a lautr zbytečné. Zvedám palec nad zbouráním několika klišé, sympatická je taky stopáž a určité kvality filmu dokumentuje i skutečnost, že jsem neusnula:-). 65% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady s nikým přít, že jde o neokoukaný námět a tudíž v něm určitě mnoho lidí najde zalíbení, ale že by byl originální??? Snad to chtělo o něco lepší herecký výběr a i já bych ještě jednu hvězdu přihodil, ale Jessica Alba nikdy zřejmě nebude patřit mezi špičkové herečky, protože ona dokáže diváky okouzlit především svým ksichtíkem a ženskými tvary. Jako určitě bych si dal od ní taky říct, kdyby za mnou skočila do vany, ale jako režisér bych jí do podobných kousků neobsazoval. Hayden Christensen se pomalu zlepšuje, ale ještě má značné reservy – nicméně patřil k tomu nejlepšímu. Závěrečné rozuzlení se mi líbilo, ale bylo dost předvídatelné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Četl jsem váš předoperační posudek a něco jsem vám tady namíchal…..budete spát jako kotě…..Bože, neměl jsem být v bezvědomí? Já vás slyším!...JE TO JEN BOLEST!!!!..... Veliké emoce. Nepamatuji se, co překoná operaci srdce v přímém přenosu bez umrtvení, zvlášť, když můžu poslouchat pacienta. Ovšem to co se odehrává potom, je ještě zajímavější a já doufám, že každý dostane, co si zaslouží! Jednoduchý příběh, dobře vypointovaný a zajímavě natočený. Za těch 75 minut(!!!) se toho během rodinné tragédie stane tolik, že by to vystačilo na dva filmy. Dovoluji si upozornit, že čím víc toho budete o příběhu vědět, tím menší zábava to bude!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem milionář a chystám se na operaci. 2.) Jsem doktor s dluhy. 3.) Jsem mladá (krásná) milionářova sekretářka . 4.) Jsem normální člověk a zítra jdu na celkovou anestézii. 5.) Mám rád krátké filmy, které nestihnou začít nudit. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ **** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Jak je vidět na dopise, pravé jméno postavy, kterou hraje Jessica Alba, je Samantha Tunnell. Stejné přijímení má i koproducentka filmu Tory Tunnell. (Caszidy)

Reklama

Reklama