Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

Křepi 

všechny recenze uživatele

To, co ze začátku vypadá jako hodně infantilní film je ve skutečnosti hodně infantilní film... Není mi moc jasné, pro jaké publikum je tento film určen. Hodně malé děti ho nepochopí a ty větší to nebude bavit. Maximálně je to pro ty největší děti, kterým už zase infantilnost chybí :) Celkově za 2* nicméně za hudbu Dannyho Elfmana a za krátkou negativní vizi budoucnosti nakonec dávám 3*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne. Disney už naprosto ztratil cit pro emoce, všechno to sladkobolné je hrozně umělé a násilně našroubované na vše ostatní, přičemž to zabírá snad třetinu filmu. Díky zvolenému stylu vážně netuším, komu je film určen. Dítě naprosto nepochytí časové hrátky a pro dospělého je tam minimum vychytávek. Prostředí psycho pasáž s procházkou domu má sice své kouzlo, ale rozpačitý výsledek nezachrání. Prostě další slabý animák, snažící se těžit čistě z kouzla 3D animace, jejíž komerční potenciál již dávno vyčichl… ()

Reklama

whysoserious 

všechny recenze uživatele

I v jednadvacátém století se dají dělat kvalitní animáky, ale tenhle k nim ( alespoň dle mě) nepatří.Naprosto nezajímavý příběh a "emoční" situace působí jak pěst na oko, jelikož kdyby tam nebyly takhle z nutnosti vpašovaný, tak by byl film ještě stereotypnější, než je takhle. Nicméně alespoň hvězdička za animaci, jinak totální propadák. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

47. animovaný, průměrný film ze studia Walta Disneyho. Úmysl nebyl špatný. Pod heslem ´Keep Moving Forward!´ se dětem mělo vysvětlit, aby se nevzdávaly a pokračovaly ve svém započatém úsilí. Postavy však vypadají jako převzaté z jiných animáků, a tak divák spíše přemýšlí, kde je už viděl, než aby se zamýšlel nad poselstvím. Také děj je trochu příliš napumpovaný. Místy to vypadá, že scénáristé a animátoři při své práci cucali vysoce toxické tužtičky a barvičky. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem viděl hned několik pohádek a díky tomu se mi nabízí poměrně dobré srovnání. Robinsonovi však byl velký krok zpět a další ze stále přibývajících chyb Disneyho. Nevzhledné a nesympatické postavy a to především v čele s hlavním hrdinou. Neposílí to ani chatrný příběh a divný přitepleně působící,  nesebevědomý záporák. No prostě je to nezajímavé a kdyby mne o to nepožádal můj malý bráška, nikdy bych to neviděl a byl bych spokojený. Nedokoukáno, ale snad to alespoň těm dětem nepřijde úplně hloupé. 30% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • Jim Carrey si mohl během přípravy filmu vybrat, zda chce dabovat Bowlera, nebo hrát ve snímku 23 (r. Joel Schumacher, 2007). Rozhodl se pro druhou možnost. (imro)
  • Slogan firmy dospelého Lewisa Robinsona - "Choď stále dopredu" (Keep moving forward) - bol zároveň životným krédom Walta Disneyho. (Smok)
  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)

Reklama

Reklama