Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

pm 

všechny recenze uživatele

Barbaru Nesvadbovou za spisovatelku nepovažuji, respektive jedna její kniha, kterou jsem ani nedočetla, mi stačila bohatě k tomu, abych s dalšími čas neztrácela. Možná proto jsem napoprvé neobjektivně dala 1*, dnes to napodruhé a s odstupem vidím tak na 50%, fakt je, že té dívce svým způsobem velmi dobře rozumím. Každopádně scénář (nikoliv příběh) je skutečně ubohý...má to na víc a mohlo to být něčím víc. A jinak? Čím to, že ve většině současných filmů, je mi tak zajímavého herce, jakým je Karel Roden, většinou líto, protože nemá co předvést? ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Irena Pavlásková .. Naivkář. Tak tohle je kopanec do koulí. Jenže do ženských (obrazně). Ona totiž spisovatelka spolu s Pavláskovou udělala z hezkých českých holek doslova blbý děfky aneb jak se ve filmu říká, i slepice jsou na tom lépe než ženy. A já doteď myslel, že to je obráceně. Docela hloupý a otravný film bez větší porce humoru či cynismu. To už je i Román pro ženy lepší film a to po všech stránkách. 30%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že tento český filmeček je vážně velká kokotina s velkým K. Já to říkám pořád, že dívat se na většinu českých filmů a zvláště těch novodobých rádoby komedií – romantických dramat je hotové utrpení. Zlatá československá tvorba, na kterou se dalo dívat. Ono je to dáno hlavně tím, že drtivá většina starých a hlavně výborných herců a hereček je už bohužel mrtvá a ti dnešní (hlavně ti mladší) jim nesahají ani po kotníky. A to samé se dá říci i o většině scénáristů. No a tento film je toho zdárným příkladem. Pár dobrých momentů tu je, Roden a Vašut se zrovna moc nepředvedli (ač je mám oba jako herce docela rád, tak tady nic moc) a zbytek ansámblu škoda mluvit… ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Není to jen nějaká průměrná milá blbůstka na sobotní odpoledne. Je to film vyloženě špatný a hloupý. Je tomu tak především vinou nechutně blbého scénáře. Obzvlášť na dialozích se holky vyřádily. Působí to na mě, jako kdyby Nesvadbová s Pavláskovou nikdy neprohodily ani slovíčko s žádným mužem, ba dokonce ani s žádnou ženou, prostě s žádnou lidskou bytostí. Věty jako "Nedokážu být někomu oporou. Neumím to!" nebo "Pojedu sám. Někdy je lepší být sám." a další pitomosti, co by nikdy žádný normální člověk (muž) z pusy nevypustil nebo neustálé oplzlé mudrování o tom, jak souloží slepice a jak zlaté rybičky, to vše pronášené děsně pateticky a přehnaně vážně, tak tohle všechno, už tak dost hrozné, je navíc ještě korunováno příšernými postsynchrony. Nevím, jak to Pavlásková dokázala, ale i slušní herci tu hrají špatně, neskutečně se ponižují. Vrcholů ubohosti je tu hned několik - například rozbor a následný zpěv lidových písní, páv Marka Vašuta nebo vysvětlující retrospektivy z dětství. Vlastně celý ten příběh pokulhává - žena, co se snaží být stejná mrcha jako chlapi? Laciná cosmopolitanová slátanina. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je film velmi amatérsky natočený, špatně zahraný (všechny ženské role), uboze zrežírovaný a scénář dává občas hrdinům do pusy nemožné repliky, výsledný dojem není vůbec špatný. Hlavní hrdinka je pěkná (příšerně zahraná navíc předabovaná), ale zároveň úžasně pitomoučká a naivní. Sbírka můžů točících se kolem ní je také velmi zdařilá sebranka rozdílných individuí, z nichž si nejlepší a nejšťavnatější part vychutnal Marek Vašut, jehož pošahaný ministr Jarmil je to nejlepší na celém filmu. Přes všechny nedostatky jsem se nakonec vcelku dobře bavil. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Šéfredaktorku si zahrála sama autorka knihy i scénáře Bára Nesvadbová. Při postsynchronech ji však nadabovala Dagmar Čárová. Režisérka filmu Irena Pavlásková si zde také zahrála a sice návštěvnici na večírku v Itálii. (funhouse)
  • Filmovalo se v Praze, Londýně a Itálii, kde se štá podíval do města Viesta a ke známé skále Arco di san. (M.B)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama