Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teplota klesá pod bod mrazu a celá Florida se postupně noří do ledu. Začíná boj o přežití! Před milióny roky se země ponořila do tuhého mrazu. Jen krátce předtím na zemi bujněl život v nejrůznějších formách. Teď je však všechno pryč. Dinosauři vyhynuli. Nastala tuhá doba ledová. O několik miliónů let později, v současnosti, se skupina několika studentů meteorologie vypravuje na průzkum epicentra bouřky na Floridu. Zvláštní však je, že vlivem bouřky klesá teplota pod bod mrazu. Prvotní předpoklady extrémního počasí vystřídá vážná obava. Mráz je stále intenzívnější a do ledu se postupně noří celá Miami. Začíná boj o přežití. Celý oceán při pobřeží je zamrznutý a naši studenti se ocitli mimo krajinu. Nevědí nic o rozsahu katastrofy. Bez možnosti komunikace musí společně čelit boji o přežití... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Hvězdář odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsme se museli podívat díky hodnocení a námětu, to byla totiž slibná zábava. A taky že byla! Vrtulník létající v absolutní nule nebo záběr na létající palmu, to povyšuje tenhle film nad mnoho komedií. Ale vážně, je neuvěřitelné, jak může někdo vyplodit takový odpad, to mi nejde na rozum, leda že by to bylo schválně. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Což o to, problém se změnou teploty (na pólech horko, na rovníku mráz) by klidně nastat mohl, pan scénárista si nicméně jaksi zapomněl načíst (popřípadě prokonzultovat s odborníkem) několik důležitých faktů, jako například čím by k tomu mohlo dojít (pouhou změnou magnetického pole určitě ne), jak dlouho by to trvalo (na chlup přesně čtyři hodiny určitě ne) nebo co je to vlastně ta "absolutní nula" (vrtulník na konci filmu by při -273,15°C letěl asi těžko). I když pominu tradičně ochotnické výkony a tradičně příšerné efekty, pořád nenacházím nic jiného než kopu fyzice i psychice odporujících hovadin, které doprovází jakýsi nelibozvuk - nejspíš hudba. Mojí babičce se to ale "líbilo".:-) ()

Reklama

ankkk odpad!

všechny recenze uživatele

Raději bych řekl "Absolutní pitomost". Chápu, že u podobných filmů není nutné dodržovat naprosto puntičkářsky všechny fyzikální zákony, ale scénárista se mohl aspoň seznámit s učebnicemi fyziky pro základní školu. Měl jsem pocit, že někde zaslech několik fyzikálních pojmů (o kterých netuší, co znamenají) a spojil je do filmu. Bez ladu, skladu a hlavně nesmyslně. ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Na film sa dalo pozerať, ale spraviť také dementné chyby? Napríklad podľa modelu zamrzne celý rovník a nie len jeho časť? To sa slnko rozdelí na dve polovice, keď dokáže svietiť na dvoch územia rozdelených čiarou.... Keby dali póly do mexického zálivu a do indonézie malo by to väčší zmysel. Druhý nezmysel je este viac do očí bijúci a to absolútna nula. Zatiaľ nebola zaznamenaná ani vo vesmíre. Vždy predsa ostane aspoň nejaká energia. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

No nevím co si myslet, v upoutávce na COOLu to vypadalo trochu zajímavě, teď jsem zhruba v půlce filmu a krom nespočtu chyb a nelogiky je tu i dost nedokonalé propracování - sníh co není sníh, nafouklá deka co má být sníh atp.. Hudba, dá-li se to tak nazvat, je jak z podprůměrných reklamních filmů. Herecké výkony jsou dost, dost slabé a i když vím, že za to nemůžou, mají dost nepříjemné ksichty.. Nejvíc mě nas..štvala ta opakovaná věta "Věda se nikdy nemýlí", což je blbost jak sviňa.. Co se týče obrazu, tak to je taky prasárna, protože je v jednu chvíli normálně ostrý, pak rozmlžený a takto se to furt střídá. Toto mi připomíná ty "chytré" filmy, které se objeví hned, jak se začne probírat nějaká záležitost, jako v tomto případě změna polarity Země a nebo "konec světa" a vždy je to zfilmováno totálně stupidně, protože lidi nechápou pravý význam toho, co se těmi věcmi míní.. Taky je dost debilita v tom, že zřejmě umřel otec a manžel jedné rodině a jediný co z nich vylezlo bylo "stýská se mi"... ----- Takže zkráceně, film je totální paskvil. Jediný co se mi zalíbilo, tak byly "záběry z vesmíru" jak začala mrznout planeta a možná ještě pár těchto záběrů.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě ve městech Langley a Vancouver od 20. března do 8. dubna 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama