Reklama

Reklama

Vteřiny před katastrofou

(seriál)
  • Velká Británie Seconds from Disaster (více)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál na základě svědectví lidí a výsledků vyšetřování podrobně sekundu po sekundě pomocí počítačové animace mapuje nejznámější přírodní katastrofy i neštěstí způsobená lidskou chybou. Velice zajímavým a dramatickým způsobem dokumentuje sled událostí až do katastrofy, ať už jde o zemětřesení, výbuch sopky nebo vykolejení vlaku, požár v tunelu, potopení lodi nebo výbuch atomové elektrárny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárních seriálů, kterým jsem věnoval pozornost skoro pravidelně a také to zato docela stálo. V televizi většinou dávají až doslova řečeno velký hovno a proto se na ní moc nekoukám, ale Vteřiny před katastrofou je výjimka. Katastrofické příběhy mám rád, protože navíc je to jeden z těch mála dokumentárních žánrů, které můžu, protože jinak dokumenty moc nesleduju, navíc i docela dost napínavý dokument, aby taky ne, když to jsou katastrofy :-). Konečně dokument, který se mi líbil a to moc. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné kolik nešťastných náhod a okolností předcházelo každé katastrofě a jak jednotlivě přispěli k jejímu rozsahu. Zřejmě největší nešťastnou náhodu představoval odhozený nedopalek cigarety z auta, který se dostal do filtru protijedoucího kamionu. To mi utkvělo v paměti asi nejvíc. Co se týče zpracování dokumentu - vyzdvihl bych přítomnost animace, která graficky velmi dobře znázorňuje první momenty neštěstí. Kvalitu a přesnost informací nemohu soudit. ()

Reklama

Attta 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobře udělaný pořad. Občas jsem sice měl problém se zakončením většiny epizod a taky s občas trochu pochybníma informacema, ale zase na druhou stranu jsem se skvěle bavil a musím říct že i to vyšetřování nebyla jen tak kdejaká fraška. Pro chlapy určitě dost zajímavý pořad, u ženského publika už si nejsem tak jistý. ()

JayBee 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná série dokumentů. Hodně ale záleží na tom, jaké téma zrovna zpracovává. Třeba při té havárii ICE v německu mi běhal mráz po zádech. No a co se týče toho neustálého opakování? Myslím, že za to může to, že v USA je to prošpikováno tak dlouhými reklamními bloky, že kdyby to nezopakovali, tak průměrný američan zapomene o čem byla řeč. ()

qwertasip... 

všechny recenze uživatele

Výborný dokumentární seriál, který poutavým způsobem vypráví, jak může řetěz událostí začínající například u nenápadné materiálové vady, chybné konstrukci, lidské nepozornosti, mechanického selhání anebo třeba jednoho špatného výpočtu, zapříčinit havárii s fatálními následky. U hororu se bojíte jen pár desítek minut, ale po zhlédnutí několika dílů Vteřin před katastrofou zjišťuji, že začínám být asi tak trochu paranoidní. Vykopu si díru a tam se schovám - daleko od všech mostů, tunelů, domů a dopravních prostředků počínaje letadly a loděmi a konče autobusy, vlaky, tramvajemi a tříkolkami. Jediné, co by se snad dalo vytknout, je neustálé opakování již několikrát zmíněných faktů. Chápu, že v originále je pořad přerušován asi milionem reklam, nicméně ve výsledku je to poměrně otravné a jenom to prodlužuje stopáž. Taky by mne zajímalo, proč je tak profesionálně zpracovaný dokument v češtině pojmenován podle úhlové jednotky (sekunda je asi nějaké sprosté slovo nebo co). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (25)

  • O tejto katastrofe bol natočený aj film Kursk (2018). (ČSFD)
  • O zostrelení vrtuľníkov Black Hawk a následných bojoch bol natočený aj celovečerný film Čierny jastrab zostrelený (2001). (ČSFD)

Reklama

Reklama