Reklama

Reklama

Nirvana Unplugged In New York

(koncert)
  • USA Unplugged: Nirvana

Obsahy(1)

Zřejmě nejpovedenější záznam akustických ,,unplugged" vystoupení prezentovaných hudební stanicí MTV - Nirvana Unplugged.

Track listing: 1. "About a Girl" (Cobain) – 3:37
2. "Come as You Are" (Cobain) – 4:13
3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (Kelly/McKee; The Vaselines cover) – 4:37
4. "The Man Who Sold the World" (David Bowie cover) – 4:20
5. "Pennyroyal Tea" (Cobain) – 3:40
6. "Dumb" (Cobain) – 2:52
7. "Polly" (Cobain/Nirvana) – 3:16
8. "On a Plain" (Cobain/Nirvana) – 3:44
9. "Something in the Way" (Cobain/Nirvana) – 4:01
10. "Plateau" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:38
11. "Oh Me" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 3:26
12. "Lake of Fire" (Kirkwood; Meat Puppets cover) – 2:55
13. "All Apologies" (Cobain) – 4:23
14. "Where Did You Sleep Last Night" (Traditional, Arranged by Leadbelly) – 5:08 (Radek99)

(více)

Recenze (138)

Garch 

všechny recenze uživatele

Ze všech koncertů MTV "Bez napětí" ultimátně největší zážitek. A to jsme nevěděli, proč ty bílé lilie a černé svíčky. Ano, Kurt Cobain se loučil. DVD obsahuje klasickou MTV verzi koncertu, Nekrácenou verzi koncertu, Komentáře tvůrců skvělého záznamu a navíc: Nahrávky ze zkoušky, kde je perfektně slyšet, například, mírné trápení s "Pennyroyal Tea", které Kurt Cobain, k překvapení kapely, vyřešil v průběhu koncertu božsky. Přeměnil song na jeden z vrcholů unpluggu. Po závěrečné "Where Did You Sleep Last Night" jsem se nezmohl na slovo. Stejná síla i dnes, kdy jsem si, možná můj největší koncertní zážitek, pustil po miliónté. ...PS: Na rok 2015 se chystá první dokument o Kurtu Cobainovi "Kurt Cobain: Montage of Heck", který není vycucán z prstu, cestou kolem. PPS: moje anotace k "Kurt Cobain: Montage of Heck": """""https://www.youtube.com/watch?v=QmDQ0k9jasA""""" ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Nirvanu už tolik neposlouchám, jako dříve a už na ní nahlížím trošku více objektivněji, protože ruku na srdce, hudba je to v podstatě o třech akordech, Kurtův zpěv občas zní, jako rozbitá cirkulárka, tudíž hudebně lehce je přeceňována, jelikož v Grunge žánru je mnohem více kreativnějších kapel. Avšak ten velký vliv, který Nirvana má je opravdu po těch několika letech stále znatelný a do hudby tato partička dala hodně emocí, bylo to v té době trošku něco jiného, takže stále má co nabídnout. Kapela prostě má v sobě zvláštní kouzlo a tento legendární koncert to dokazuje, prostě na té kapele něco bylo, ta hudba je zatraceně chytlavá. ()

Reklama

Chasida 

všechny recenze uživatele

Nirvana a Kurt Cobain ve své nejobnaženější a nejskvělejší formě. Nový (a pěkný) kabátek pro písničky Nirvany a velice dobře zpracované covery (myslím, že srdce Davida Bowieho muselo plesat, když slyšel Man Who Sold the World). To všechno proložené celkově vtipným povídáním. Shlédnutí je téměř nutnost... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejvydařenějších desek Nirvany (po Nevermind a In utero) - můžu si ji pustit kdykoliv. Ale na DVD bych se na to kdykoliv dívat nedokázala - mrkněte se na to sami, pusťte si závěrečnou Where did you sleep last night a všimněte si Kurtova pohledu asi minutu před koncem písničky (cca) - měl to napsáno v očích. Zpíval, jako by se loučil, chtěl ze sebe vykřičet to zoufalství.... a jestli se opravdu loučil, tak to bylo hodně důstojné rozloučení na vysoké úrovni - těšilo nás, děkujeme a nejspíš nikdy nezapomeneme. ()

Testament odpad!

všechny recenze uživatele

Skupina, co přišla s originálním zvukem, nadčasovými nápady a s nízkou instrumentální úrovní. Hodnotí se ale nápad a Nirvana oplývala nadčasovými nápady. Nic to ale nemění na mém dojmu, že tuhle bandu jsem nemohl nikdy vystát a co pro mě zůstane symbolem hudby pro rádoby-intelektuály, co si myslí, jak rozumí hudbě. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Během zkoušek upozorňovali manažeři Nirvany bratry Kirkwoodové, kteří vystupovali jako hosté, aby před Kurtem nepokuřovali mariuhanu. Tohle bratry obzvlášť vytáčelo, protože Kurt se na zkoušky věčně dostavoval se zpožděním a ve zjevné náladě. (kornitko)
  • Kurtova kytara se vydražila za astronomických šest milionů amerických dolarů. Byla vyrobena v roce 1959 a Cobain ji pořídil za 5 000 dolarů. (Fenk)
  • Necelé dva roky po smrti Kurta Cobaina v roce 1996 záznam vyhrál Grammy za nejlepší alternativní album. Nominováni byli rovněž i Foo Fighters se stenojmenným albem, které nahrál sám Dave Grohl, bývalý bubeník Nirvany. (GreatestFan)

Reklama

Reklama