Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

berusche 

všechny recenze uživatele

No, hmm, tak co bych tak mohla k tomuto skvostu říci? Já se přiznám, že tupé na to, abych u toho žehlila, to bylo dost, ale i tak bych očekávala buď větší řežbu nebo větší duchaplnost (nebo duchů plnost, nebo prostě navíc něčeho, co z toho udělá horor). Motivy nejasné, jednání postav také a hlavní hrdinka to měla podpálit na začátku a byl by svatej klid. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Whoaa, tak to by byl můj sen, dostat se na dívčí internát hluboko v temných lesích. Nevadilo by mi všudypřítomné zlo, které číhá na každého, kdo se odváží opustit brány akademie a zamíří si to na zkušenou do tajemného lesa. Proč chodit do lesa, když je vevnitř tak nádherně. Hodné a ochotné učitelky, které každému nově příchozímu pomohou zapadnout mezi ostatní. A všudypřítomné dívky... člověk by se cítil jako v ráji. A kdyby náhodou došlo k nějakému nedorozumění, k nějakě ostřejší výměně názorů, vždy je tu možnost chopit se sekyry a vyřešit daný problém jednou provždy. Koneckonců sekyra k lesu neodmyslitelně patří. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu tvůrců natočit horor, který by se nesl v duchu starších snímků svého druhu, dnes už téměř klasických. Bohužel, nepodařilo se jim to ani zdaleka. Podařilo se jim stvořit film podivný v mnoha směrech, na první pohled možná atraktivní, ale v dosti aspektech také značně nedotažený. Kupříkladu příběh, nehledě na skutečnost, že se "inspiruje," kde může, je velmi průhledný, povrchní a hlavně (což je v případě hororu dost zásadní problém) nestrašidelný a nenapínavý. Nenašel jsem jediné místo, kde bych se skutečně lekl, bál nebo alespoň tápal - zkrátka absolutní absence atmosféry. A i když musím uznat, že třeba takový učitelský sbor byl (co do obsazení) skutečně ukázkový, na plochosti všech postav to vůbec nic nemění. Jedinou vyjímkou je tedy zmiňovaný Bruce Campbell, který se ovšem ve filmu objeví na tak krátkou chvíli, že nemá ani šanci něco zachránit... Podtrženo, sečteno - na první pohled atraktivní horor, který však svým divákům může poskytnout pouze nudu. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Tak asi budu za toho, co zabiji sekerou svuj oblibeny zanr, ale vzdyt to vyjma jisteho stylu/uniformity/barev nenabidlo nic, za co by se to dalo pochvalit. Kvuli tomu, ze tam tam hral obtlostly oblibenec Campbell a ze nejvic vykradali ze znasilneni v EvilDead me nostalgie nefackuje a nemuzu, ani kdych chtel dat vic. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa celkom tešil. MAY totiž považujem za výborný horor a jeho tvorcu som tipoval za talentovaného filmára. Bohužiaľ THE WOODS je neuveriteľne nudná zlátanina, ktorú za horor môžu pokladať iba ľudia, ktorí z predmetného žánru doposiaľ nič nevideli, prípadne tí, pre ktorých sú reprezentatívnymi predstaviteľmi tohto druhu filmov také "pecky" ako DE BONTOV ZÁMOK HROZY či KAMINSKÉHO DIABOL PRICHÁDZA. Hlúposti tváriace sa ako umenie, ktoré v konečnom dôsledku naplno odhaľuje neschopnosť ich tvorcov. OBITUSových (pre mňa nepochopiteľných) 5* nech všetci hororoví fanúšikovia berú ako varovanie. (3.10.2006) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama