Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +náhodou Billy Bob Thornton a Jon Heder jsou skvělí, zajímavá je i postava kterou hraje Michael Clarke Duncan, svélé scény, hlavně ta při paintbolu, tenise a v letadle -Ben Stiller sem opravdu nezapadl, některé věci (části filmu) tíhnou k průměru./// Tak tohle byl docela adrenalin. Jakmile se Jon Heder vzchopil a nic si nenechal líbil, byla to napínavá jízda. Navíc vzájemná chemie mezi hlavními rivali byla dost působivá. Jen se mi zdála trošku slabá hlavní zápletka v podobě romantické línie, ale i tak docela doré pokoukání. Na kino to rozhodně není, ale v TV se jedná o nadprůměr./// Celkem 68%/// ()

oje 

všechny recenze uživatele

Dám tři hvězdy, ale nic moc to nebylo. Z Hedera toho jako z komika příliš nevymačkali a jeho image dementa mohla být využita daleko intenzivněji. Mísení žánru mírně ztřeštěné komedie a romantiky se ve výsledku lehce neutralizuje a film nakonec z řady nevybočuje ani v jednom směru. Kdyby na plátně častěji Hederovy sekundoval ještě jeden další zdatný komik, tempo by se možná dalo udržet snáz. Jedna zchůzka s tímto filmem bohatě stačí. Souboj o dívku svede hrdina i v o něco vydařenější komedii Kurs sebeovládání. Alternativa: Anger Management, Mama´s Boy. ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Co dělá krále opravdovým králem? Musí být nejrychlejší? Nebo nejsilnější? Ne. Víte, jaká zbraň je pro lva nejdůležitější? Jeho řev. Je to jeho řev, který mu umožňuje, aby si vzal to, co mu právem náleží." – poučuje studenty vedoucí kurzu pick-upu Dr. P (Billy Bob Thornton). A pokračuje: "Přátelé jsou překážky, které se staví mezi tebe a úspěch." ___ Film o nalezení důvodu pro to, bít se o něco či o někoho jako lev. Tím důvodem nemůže být nic jiného než srdeční záležitost. A tomu boji nenaučí pick-up, protože ten učí, jak si obstarat sex, nikoliv životního partnera. To, co chce srdce, je tak nepostradatelné, kdežto na to, co chce libido, se hodí přísloví – lehce nabyl, lehce pozbyl. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Navzdory opět cirkusovému oficiálnímu textu distributora se hlavní hrdina nepřihlásil do kurzu svádění, nýbrž do kurzu přežití — to je rozhodně přesnější popis týmové aktivity pro totální loosery, kteří se s pomocí neortodoxního doktora P. mají naučit procházet životem trochu dravěji, než jako pytle brambor. Standardní komedie, ani ne špatná, snad trochu laciná. Bohužel pro mě zde nefungují základní mechanismy pravděpodobnosti, bez nichž mi příběhy nevoní. Odmyslím-li si Rogera, což je na hlavního hrdinu opravdu dost nesympatický dement. Problém je v tom, že skoro všichni ti nesmělí, neprůbojní a vesměs neschopní účastníci kursu, včetně Rogera, se v zájmu momentálních potřeb scénáře naprosto nelogicky chovají jednou jako retardi z ústavu, jednou jako zcela asertivní jedinci, jež sám mohu jedině obdivovat (a to rozhodně nemluvím o za vlasy přitažených akcích ve stylu 007). Pro mě těžký provar. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět zpracovaný ve špatný scénář, což je veliká škoda protože tenhle nápad měl opravdu slušný potenciál...Thorton a Duncan potěší, Stiller neoslní ani nepobaví a Heder je imho dost nevýrazný... I přesto, asi třikrát jsem se docela zasmál - bohužel, zbytek času jsem se ale nějak zvlášť nebavil... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Long Beach a Los Angeles v Kalifornii a na Long Islandu v New Yorku. (rafix)
  • Ben Stiller svou roli natočil za dva dny v Kalifornii, měl totiž tak nabitý rozvrh, že se nemohl dostavit na natáčení do New Yorku. (HappySmile)
  • Rozpočet filmu byl 35 milionů a sehnat je na tento film bylo podle Billy Boba Thorntona mnohem těžší, než sehnat 150 milionů na akční trhák. (Pumiiix)

Reklama

Reklama