Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

KmK 

všechny recenze uživatele

Opradvu kontroverzní dílko. Veškeré klady už zde napsal Anticque, ovšem ti co tento film osuzují mají také pravdu. Já jsem bál opravdu moc, ale možná to bylo tím, že jsem se na to díval sám doma v 1 v noci. Lekací scény jsou važně pekelně husté a to od hororu čekám. Na druhou stranu je to přestříhané a konec je nějaký divný a nedává smysl. Ideální film pro strašení mladších sourozenců. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vždycky po začátku školy se koná zahajovací párty, a vždycky je ozvláštněna něčím speciálním. Tentokrát si vyberou pořadatelé pět dívek, a zavřou je do bývalého sanatoria, kde kdysi zemřelo na záhadnou nemoc 60 tisíc lidí. Dívky tam budou pobíhat, kluci to budou natáčet, a všichni si užijou spoustu švandy. Ale ono se to (oh jak nečekané) pokazí - v sanatoriu se začínají dít podivné věci, mrtví ožívají, živí umírají a zdá se, že minulost vystrkuje růžky, aby upozornila na zvěrstva, která se zde stala... Odkud začít - samotný námět - nic moc originálního, pár lidí je někde zavřených, a něco je postupně zabíjí. Zajímavé je rozhodně místo, kde se celá akce děje, a zajímavé jsou také interiéry i exteriéry sanatoria. Až potud by to bylo docela dobré - a teď - herci - no spíš neherci, jsou tak prkenní, že by jim nějaké emoce uvěřilo snad jen malé dítě. Holky pobíhají v nočních košilkách (jo to jsem neřek, aby se k filmu přilákalo víc diváků, budou holky běhat polonahé - bohužel to moc nestačilo, příště by měl PA Booth přitvrdit) sem tam, odnikud nikam. Teda - možná jejich pobíhání mělo nějaký cíl, ale natočené materiály dostal do rukou Střihoruký Edward, a všechny záběry delší než pár vteřin sestříhal. Bohužel se mu to pak nějak pomíchalo, takže z toho celého vznikl stroboskopicky-blikající bastl - jestli trpíte nějakou formou epilepsie, tak ruce pryč. I když, dejte ruce pryč i když epilepsií netrpíte, v rámci zachování vašeho duševního zdraví ... ()

Reklama

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočná sračka! Dievčatá v spodnom prádle pobehujú po starej nemocnici ( jedna sa tam aj sprchuje ), majú rôzne halušky a furt na nich niečo vybafne. To všetko v odpornom rádoby cool prevedení plnom spomalovačiek, epileptických strihov, kamerových filtrov a flashbackov. Po 20 minútach som ďalších 20 minút vydržal už len preto aby som to mohol dostatočne fundovane zdrbať. Treba však povedať že je to v podstate naozaj strašidelné, pri sledovaní tohoto filmu som fakt skoro zdochol. ()

DiegoC. odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím len prvú hodinu filmu, lebo potom som to už vypol: Režisér sa pokúsil inovovať horor tým, že sa časové línie prelínali, čo však v konečnom dôsledku prinieslo len gýč. Dookola tam išlo len to isté - dievča sa pomaly presúva po dome, potom odrazu BU a záber na ďalšie dievča a to sa opakovalo stále dookola. Vždy bolo jasné, čo sa o chvíľu stane. Hlavné postavy sú samozrejme pekné modelky (ako vo všetkých takýchto trápnych filmoch) - všetky podobné, mal som preblém rozoznať ktorá je ktorá. Navyše tá prvá hodina nemala nič spoločné s tým bielym morom. Nechcem to ďalej kritizovať, lebo som to nedopozeral do konca a nebolo by to objektívne, keďže záver mohol byť lepší (o čom však pochybujem). ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu příšerné. Jedna velká křeč, bez špetky atmosféry, nudné, příšerné herecké výkony- takové přehrávání se opravdu jen tak nevidí. Takhle debilní film se jen tak nevidí a nejhorší na tom je, že se tváří strašně cool. No a přitom to mohl být slušný horor, protože prostředí ve kterým se tahle hovadina odehrává je celkem povedené. No škoda, takhle to je jen hovadina, která se jen tak nevidí, takže rozhodně ruce pryč. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama