Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá má potenciál pobaviť. Dej tu je samozrejme veľmi jednoduchý, predvídateľný a námet ošúchaný, ale našťastie ho vypĺňa zábava a vtipné hlášky. Čo sa týka gore, nie je zlé, ale mohlo byť aj lepšie. Preto aj keď snímok nie je tak dobrý ako napr. Tucker a Dale vs. Zlo (2010), avšak v tej celkovej slasherovej mizérii určite poteší. Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche. 65/100 ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Výborný jako komedie a ještě lepší jako horor, takhle si představuju ideální hororovou komedii či komediální horor, říkejme si tomu jak chceme :-)! Ano chce to při sledování jistou míru nadsázky a nadhledu jak už tu bylo zmiňováno a neuškodil by malinko hrůznější vrahounek, protože z tohohle ošklivce vážně moc strachu nešlo, ale musím říct že jsem se vážně celou dobu výtečně bavila, nemělo to jedinou slabší chvilku a vraždy byly fakt povedené. Horký adept na nejvydařenější hovadinku jakou jsem kdy viděla. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě nalákal hlavně kvůli triu Englund, Hodder a Todd. No, Candyman si tu zaštěká chvíli, Freddy chviličku a Jason to samozřejmě kosí od začátku do konce jako za starých časů s mačetou. Akorát je teď ještě hnusnější, než kdykoliv předtím a bydlí v chaloupce z mechu a kapradí. Jako komedie horor to funguje dobře, až na pár klasických debilit ve scénáři, ale bez nich by byl film asi tak o půl hodiny kratší. V celku spokojenost za tři shurikeny. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Usaďte se na pohovku, pravou paží obejměte přítelkyni ´Nadsázku´, levou rukou si plácněte s kamarádem jménem ´Nadhled´, pusťte si film a budete se královsky bavit. Hned v první scéně se v sympatické (i když krátké) roli mihne pekelný Freddy Krueger (teda vlastně nervózní prošedivělý Robert Englund), následují titulky, které hudebně doprovází This is the New Shit úchyláka Marylina Mansona a pak už to jede. Párty, dobrý den, kozy ven, čaroděj Tony Todd, banda největších exotů, bažina, porouchaná loď, znetvořená obluda, sekyra a zábava začíná. Neuvěřitelný gore smrti, cákance krve, vtipný hlášky, skvělej konec. Během filmu větrejte, díky dobrým lekačkám Vám možná ujde nějaká ta plynová bublina. Nuda tu nemá šanci, vlastně i díky 80-ti minutové stopáži. Jen je nutné brát to s nadhledem. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Hatchet je crossover v tom najlepšom i najhoršom slova zmysle. Ak by chcel nejaký horrorový panic absolvovať vzdelávací rýchlokurz na tému slasher, dostane k tomu ako bonus aj zopár ďalších "encyklopedických" hesiel navyše. Adam Green sa totiž zároveň odvoláva a občas i cituje z mnohých žánrových klenotov 70. a 80. rokov minulého storočia - a do svojho koktejlu mieša aj iné, než len "slasherové" ingrediencie. Takže tu máme na tácke vedľa seba atmosféru Louisiany z jej voo-doo atribútmi a atmosférou, kúsok z "Piatkov 13", niečo z monster a animal horrorov vrátane kôz:-) a v jednom momente dokonca príde k slovu aj bzučanie motorovky. Green je dôsledne "archaický" aj v použití formálnych prostriedkov vrátane trikov a na fajnšmekrov žmurkne očkom cameom Roberta "Freddyho" Englunda a Tonyho "Candyman" Todda, i obsadením Kane "Jason" Hoddera do úlohy hlavného záporáka. Apropos, hlavný záporák: aj na jeho vizáž sadne slovíčko crossover ako uliate a po filme si môžete urobiť privátnu anketu, z koho všetkého má ten týpek uplácaný svoj nádororvo-hrbolatý imidž. Takto vymyslený koncept sa pochopiteľne nemôže brať vážne a našťastie sa ani neberie. Naopak, Green sa celý čas zhadzuje, čvachtavo "fuckuje" a hláškuje ostošesť, pričom najmä vtípky z rangu "o blondínkach" tu lietajú zľava zprava len taký fukot. Dôvod, prečo napokon nemôžem ísť vyššie ako na 3 hviezdy je vcelku prostý. Ak sa tvorcovia filmu rozhodnú vedome rezignovať na akúkoľvek inú, než len "zábavnú" funkciu, tak sa teda chcem kráľovsky zabávať. Že sa až tak kráľovsky nebavím som pochopil vtedy, keď som zhruba po 60. minútach dostal chuť na kávu a išiel som si ju uvariť bez toho, aby som cítil potrebu stlačiť najprv na ovládači "pause". A to som človek, ktorý keď je v rauši, tak sa radšej doští, než by mal odskakovať na hajzlík, hoci aj s "pause". ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Efektář a příležitostný režisér John Carl Buchler, který je odpovědný za efekty a který ve filmu ztvárnil malou roli rybáře, pracoval s Kanem Hodderem také na snímku Pátek třináctého 7 (1988). (LION-MR.T)
  • Ve filmu ukáže prsa celkem 14 dívek. (LION-MR.T)
  • Ve filmu se sešli tři slavní hororoví herci. Kane Hodder je představitel Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, Tony Todd je známý jako Candyman a Robert Englund se proslavil jako Freddy Kruger z hororové série Noční můra z Elm Street.  (LION-MR.T)

Reklama

Reklama