Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (608)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že toto filmové pokračování bude horší než Nejhorší filmová katastrofa jsem nečekal. Bohužel jsem se během celého filmu skoro vůbec nezasmál a všechny situace mě přišli dost kýčovité, předvídatelné a špatně načasované. Naštěstí se na scéně objevuje Willem Dafoe, který mě svým uměleckým filmem dost rozesmál, což je docela smutné, že pouze tento okamžik filmu mě připadal povedený. Spíše mě připadalo, že tvůrci více spoléhali na grimasy R. Atkinsona než na zajímavé situace, které dělali seriál výborným, takhle z toho vznikla jedna velká nudná podívaná. Já hodnotím 1,5 hvězdičky… ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, mám takový pocit, že se tady někdo z nějakých záhadných důvodů obává přiznat barvu a dát Beanovi vyšší ohodnocení. Vždyť co já vím, tak to je jeden z velmi dobrých komiků, který přesně ví jak pobavit a zahřát ty naše bolavé a kolikrát smutné duše. Ne ne, já ho mám ráda i s jeho mimikou devítiletého kluka, bez které si ho už ani nedovedu představit. Nikdy se mně nestalo, že bych se s ním nudila a tenhle snímek patří mezi ty, kde na mě dýchla ta fajn prázdninová pohoda se vším všudy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)
  • Píseň, na kterou Bean (Rowan Atkinson) „zpívá“ a předvádí scénu s chlapcem v náručí, je sopránová árie „O mio babbino caro“ z opery „Gianni Schicchi“ od Giacoma Pucciniho. Zpívá ji Rita Streich za doprovodu orchestru Berlínské opery. (xisp)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama