Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (608)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Jak zde několik lidí správně napsalo tohle NENÍ Mr. Bean. Ten pravý žije v minimalistických půlhodinových skečích, nepotřebuje efektní scény, překombinované zápletky ani jakékoliv jiné filmařské berličky, ten pravý je utopen v osmdesátkové patině thatcherovské Velké Británie. Prázdniny jsou veskrze trapným a nudným filmem, který se líbí maximálně šestiletým dětem a který obsahuje jen jediný vcelku oslnivý moment (ano, film Plyaback Time režiséra Carsona Claye který bych strašně rád viděl celý). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Beana mám rád a Největší filmovou katastrofu dokonce moc. Ovšem Prázdniny, to je úplně jiná liga... a ano, nejzajímavější je až promítání v Cannes. (BTW, u Dungeon Siege jsem se pozastavoval nad A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... tady byla "umělecká onanie" Willema Dafoe ještě tvrdšího ražení, když se jeho - a jen jeho - jméno objevilo v titulcích snad čtyřikrát po sobě...) ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen hodně slabý odvar Mr. Beana, který rozesmíval milióny diváků. Příčinu bych neviděl v samotném Atkinsonovi, ale hlavně ve velmi slabém scénáři, který divákovi nemá absolutně co nabídnout. Pokud jste Beanův fanoušek tak za zkouknutí stojí, ale jinak bych moc nedoporučoval. Navíc většina scének byla použita už dříve a to mnohokrát lépe. Co se týče přítomnosti hvězd Willema Dafoea a Karela Rodena tak ty tu nepředvádí nic stětaborného.... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud si člověk dá na čas pauzu od Mr. Beana tak se v tomhle kousku občas i zasměje. Bohužel ani několik povedenějších scének nezakryje fakt, že už jsme je viděli většinou v lepším provedení v minulosti. Jedná se tedy spíše o film pro celou rodinu, kterou příjde navštívit chlapík, jehož prakticky všichni znají a přehlídnou jeho inteligenční nedostatky. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Načo je komu dobrý policajt so zlomeným srdcom?“ Ako školák som sa šúlal na gauči pri Mr. Beanovi až tak, že keď som bol v r. 1997 tínedžer, bola ísť do kina na celovečerák rovnaká frajerina, ako ísť na dvojky Nebezpečnej rýchlosti a Jurského parku. Keď s odstupom rokov pozerám niektoré časti, smejem sa menej. Ten týpek je magor, mal by sa liečiť a nie voľne sa pohybovať na verejných priestranstvách. Celovečerák ma desí ešte viac: Bean v ňom pripomína psychopatickú, hororovú postavu, ktorá je len malý kúsok od brutálneho nočného vyvraždenia celej rodiny, u ktorej dočasne býva. Mať toho chlapa u seba doma, v noci nezažmúrim oko a pri posteľ si uviažem vlčiaka. PRÁZDNINY PÁNA BEANA (ktoré prišli napriek tomu, že Atkinson po jednotke tvrdil, že s Beanom končí, hahaha) sú na tom dokonca EŠTE horšie. Inak by to bola „len“ podpriemerná a nevtipná komédia. Jej hlavný problém je... Rowan Atkinson. Je tu odporný, pôsobil na mňa úchylným, nebezpečných dojmom. Pri pozeraní toho, čo tu stvára päťdesiatnik Atkinson, idol môjho detstva, som sa cítil zle a nepríjemne. Keby to nemalo Karla Rodena, Dafoea a VEĽMI pomalú babetu, umrel by som. Skutočne netuším, koho je to chyba, či Atkinsona, scenáristov alebo režiséra (kto je Steve Bendelack?), ale asi je to fuk. Jednému nechápem a to impozantnej celosvetovej tržbe 229 miliónov dolárov (pri trápnom rozpočte 25). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Scény z červeného koberca sa natáčali na skutočnom filmovom festivale v Cannes 2006. Willem Dafoe neskôr potvrdil, že skutočná premiéra na červenom koberci bola pre film Juventude em Marcha (2006). (Arsenal83)
  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama