Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (849)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro filmy tohoto typu mám ohromnou slabost - myslím tím filmy s originálním, neobyčejným, většinou nadpřirozeným námětem, který je dán do ostrého kontrastu s realitou každodeního světa. Takhle skvěle funguje třeba můj milovaný opus Groundhog day, o něco hůře třeba Carreyho Lhář. Přesto si myslím, že scénárista z tohohle nápadu mohl vytřískat daleko, daleko víc. I tak ale - svěží, poměrně zábavná podívaná s kvalitními herci (celý čtyřlístek bez výhrad) a povedenou formální stránkou (nápad s extradiegetickými numerickými schématy, znázorňujícími Haroldovo chápání světa mě dostal). Spokojenost, leč ne bez výhrad. 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ač mám pro Ferrellovo řádění v rámci Frat packu docela slabost, jeho soustředěná a uměřená kreace je to, co mi příjemně vyrazilo dech nejvíce. Jenže to by se nestalo bez parádního scénáře, za který by se nemusel stydět ani Charlie Kaufmann, a Forsterova fantazírování, jež dokázalo i z čištění zubů udělat nezapomenutelný zážitek… anebo taky: Volejte sláva, v Hollywoodu se originalita ještě v některých šuplících stále umí najít! ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí chameleón Marc Forster si opět vybral látku jakou bychom od něj nečekali - variaci na Truman Show. A tradičně natočil výtečný snímek, který jako všechny jeho předchozí, poněkud dojíždí na ne úplně košer závěr. Ovšem tentokrát tomu předchází takový gejzír originality, hravých narativních postupů, odzbrojujících nápadů a vizuálních vychytávek, že to vlastně ani nijak nevadí. Vše zde šlape jako Haroldovy hodinky - herci na výtečnou, scénář rovněžtak a když k tomu přidáte jistou a nápaditou režii, tak si prostě příběh nudného patrona Harolda Cricka nelze nezamilovat. A to i navzdory konci, který bych utnul o několik minut dříve. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem odcházel z kina vrcholně spokojen a dobře naladěn. Emma Thompson byla famózní, Will Ferrell po vzoru Jima Careyho mnohem příjemnější v civilní roli a Maggie Gyllenhaal sice není sultánova favoritka, ale s těmi sušenkami byla k nakousnutí. Veliký Dustin jistí křídla, takže herecky bez výhrad. Navíc spousta originálních parádiček s obrazem, skvěle sednoucí hudba a vůbec celé mě to nějak chytlo za srdce. Taky semi líbilo to drobý rytí do intošů - když stejnej příběh dopadne tragicky, je to umění, když dobře, je to kýč. Jak čtu některý komentáře, je to celkem přesný. :)) No a co vůbec vykládám, prostě já jsem si přál, aby to dopadlo dobře :)). ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Harold Crick je hlavním hrdinou v cizím románě a pěšákem na vlastní životní šachovnici. A když o vašem životě (a ideální smrti) rozhoduje neurotická spisovatelka s aktuálním (desetiletým!) psaveckým blokem, máte o voice-over a zběsilé tahy postaráno. Slibná premisa je rozvinuta po vizuální stránce k nerušivé dokonalosti a z hlediska příběhu se rozutíká všemi směry- k niternému dramatu, subtilní romanci a místy situační komedii, aby se na konci roviny protnuly.... Kaufmanovština pro začátečníky. Škoda jen, že se Stranger than Fiction vzepne k vrcholu, aby před dokončením ladného pohybu ustrnul a misto mollových akordů začal hrát veselou melodii v dur. Marc Forster již podruhé ( po Finding Neverland) skládá hold kouzelné moci literatury a malým radostem. A já skládám hold jemu. Za příjemné šimrání při filmu a lehce zastřenou mysl po něm. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Kytara, kterou vypravěč v podobě hlasu Karen Eiffel (Emmy Thompson) popíše jako „Něco si kompenzuju. Hádej co?“ je Cherry Gibson EDS-1275. Proslavil ji Jimmy Page. (HellFire)
  • Snímek je zčásti inspirován filmem Playtime (1967). (Terva)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama