Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (210)

Wallas 

všechny recenze uživatele

Převzaté motivy z jiných děl (vytáhnutí meče "vyvoleným", dětský hrdina který objevuje svět zesnulého příbuzného o kterém nevěděl, záporňák jehož jméno se nesmí vyslovit (OMG!!!)) jsou opravdu do očí bijící - takže Besson překvapil pouze a jen animovaným zpracováním, protože předvídatelný příběh třikrát recyklovaný jinde opravdu nezaujme. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Luc Besson je další režisérem, který se dal na drogy. Minimojové jsou zběsilí. Takhle rychlý film aby pohledal. Animované postavičky jsou zrychlené, čemuž se snaží přizpůsobit i herci a přehrávají až hrůza, a celé to funguje jen při scéně bitky v tanečním klubu (či co to proboha bylo). Potěší spousta fórku (Besson je hračička), jako celek jsou ale Minimojové příliš nekonzistentní a uspěchaní, aby z nich mohl divák mít v hlavě něco víc, než jen slušnej vítr z toho, jak mu to profičelo jedním okem dovnitř a druhým zase ven. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Videné v JOJke ... ergo prííšerný dabbing. Ale ako oddychovka pre deti .. sa dá... Ktovie ci ti desaťročné deti porozumejú tomu milému trepotaniu úší pri bozkávaní . Mladého Highmora som už videl hrať aj lepšie, len za ten svet si nespomeniem kde a čo tam robila Madonna doteraz neviem .. asi len ako "lakadlo pre divákov" hmmm ktovie či sa to producentovi podarilo. slabe tri bodiiiky ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Veselé, dobrodružné, napínavé a milé × rychlé, někdy naprosto nelogické a nepochopitelné. Jak je o mně známo, mám ráda pohádkové příběhy plné kouzelných tvorů. Tento film byl ale hodně velká pohádka. Proto asi nemá cenu hanit to, proč malý kluk je tak inteligentní, proč během dvěceti minut, které zbývají do půlnoci stihne vlézt babičce do pokoje, ukrást klíč, zase o něj přijít, převléknout se, vylézt oknem, vlézt do kůlny, vytvořit z rybářského prutu dlouhou tyč kterou znovu ukradne klíč, pak se snažit řídit, nabourat do stromu (s tím autem jsem to nějak nepochopila), a na to začít nosit věci z domu! Dění v kouzelném světě Minimojů, pátrání po pokladu a zničení úhlavního nepřítele byl ovšem nápaditý. Nejlepší byl asi taneční klub a "tancování při boji", to jsem se nasmála. Bylo to oddychové, napínavé a se šťastným koncem. "Ještě deset úplňků, Selenie!" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná, byť víceméně průměrná variace na mnohokrát použité téma. Místy svižná, místy nečekaně zdlouhavá. Místy příjemná, místy poněkud křečovitá ve vyprávění i hereckých výkonech. Místy originální pojetím, místy plná ohraných klišé. Historka samotná příliš originality nepobrala, animovaná pasáž je lepší té hrané a minimojové samotní mi tak trochu připomněli legendární Temný krystal. Osobně mě mezi nimi nejvíc potěšila Selenie. Nejenže to konečně byla princezna, která měla říz, ale navíc byla její podoba zjevně vytvořena podle Mylene Farmer, která jí také ve francouzském znění propujčila svůj hlas. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Jméno otce krtka „Miro“ znamená ve francouzském slangu „špatný zrak“, což odpovídá krtkově špatné pověsti. (KGBelik)
  • Lidé proměnění v Minimoje mají pět prstů, skuteční Minimojové mají pouze čtyři. (KGBelik)
  • I když Minimojové mluví v originále francouzsky, anglická verze hýří opravdu známými jmény, mezi kterými nechybí Madonna, Robert De Niro, Snoop Doog, Harvey Keitel nebo Emilio Estevez. (Rodriguez)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama