Jay ChandrasekharScénář:
Paul SoterKamera:
Frank G. DeMarcoHudba:
Nathan BarrHrají:
Jay Chandrasekhar, Philippe Brenninkmeyer, Ralf Moeller, Jürgen Prochnow, Blanchard Ryan, M.C. Gainey, Paul Soter, Eric Christian Olsen, Donald Sutherland (více)VOD (2)
Dva američtí bratři Tod a Jan vyrážejí do Německa navštívit svou babičku zrovna v období, kdy se koná tradiční mnichovský Oktoberfest, svátek piva. Díky svému vyvedenému bratranci, který má v pití tohoto moku značné zkušenosti, se podívají na velkolepou akci a všechno je natolik pohltí, že se přihlásí do tajné olympijské disciplíny, v níž proti sobě nastoupí mužstva USA a Německa. Tipněte si, kdo z nich vypije více piva. A protože festival je také o krásných a smyslných ženách, naši hoši si výlet do Evropy pořádně užijí. (oficiální text distributora)
Broken Lizardi si mě získali už před několika lety skvělou komedií Superpoldové. A tohle byla snad ještě větší prdel. Jasně, že je to naprostá hovadina, ale když si v pátek večer přitáhnu domu igelitku plnou lahváčů, tak opravdu nemam náladu na sledování nějakýho intelektuálního veledíla. Prostě jsem se chtěl zasmát a to mi tenhle film splnil s přehledem. S lahváčem v ruce (a další zásobou v lednici) pod 5 hvězdiček jít nemůžu. ()
J. Prochnow parodujicí " Das Boot ", nařachaný R. Moeller jako těžký pivař a poslední vtipné video s D. Sutherlandem. Do toho všeho hodně, ale opravdu hodně piva. Holky co ukazují svoje vnady. Tuto komedii, bych nejspíš nikomu nedoporučil, na druhou stranu jsem se u ní nenudil a občas se i zasmál. Pokud bych se, ale chtěl odreagovat, vypnout mozek a dát si u toho pivko, tak tahle komedie je k tomu ideální. ()
Není to skvělá kravina jako Děsnej biják nebo Blbý a blbější, tohle je jen kravina. Nedokázal bych se u toho smát ani s lahváčem v ruce, ani po pár dvanáctkách, ..ani s otravou alkoholem. Mimochodem, tvůrci si měli pustit záznam ze soutěží v pití tupláků na čas, soutěžící na Beerfestu v této komedii cucají pivo jako deváťáci na školním výletě. ()
Opravdu ujetá komedie, nebo spíše parodie o svátku piva a jeho tradicích. Místama opravdu dobrý, že jsem se i smál, ale bohužel jsou tam některé scény tak tupé a ke všmu úplkně přehnané, že to celé ve finále dopadlo na průměr! Jinak příběh jednoduchej, dva bráchové na návštěvě u babičky potkají bratrance přes kterého se zůčastí pivové akce, která je nadchne a po sestavení týmu se zůčastní tajné olympiády ve zdolání nejvíce piva! ()
Fakt jsem se párkrát zasmál. Ale u tohoto filmu musí člověk asi vypít hodně piv, aby nezačal přemýšlet nad paradoxem, proč se snaží totálně vygumovaná partička amíků hrát na německou hospodskou kulturu a těžit dolary z chuti německého piva, ale zároveň dělat z Němců absolutní úchylácké idioty. Američané prostě nemají k pivu takový vztah, jako my. ()
- Landfill (Kevin Heffernan) nosí hodinky značky Timex Ironman. (dyfur)
- V Severnej Amerike bol film uvedený s dĺžkou 110 min. (vavrinec)