Tony GoldwynScénář:
Paul HaggisKamera:
Tom SternHudba:
Michael PennHrají:
Zach Braff, Jacinda Barrett, Eric Christian Olsen, Casey Affleck, Rachel Bilson, Blythe Danner, Larry Day, Harold Ramis, Tom Wilkinson, David Haydn-Jones (více)Obsahy(2)
Michael a Jenna spolu chodili tři roky a teď se chtějí vzít …až do okamžiku než Jenna zjistí, že je těhotná. Najednou si Michael uvědomí, že navždy přijde o svůj bezstarostný život a bude muset zabezpečit rodinu. Na svatbě svého přítele potká studentku Kim, která ho svede a díky ní svět kolem sebe začně vnímat jinýma očima. Tragikomedie o rozchodech, láskách a trápeních dnešních třicátníků. (oficiální text distributora)
Mám rád takovéhle snímky ze života, ve kterých jsou ukryté životní moudra a pravdy. Několik přátel a páru, kteří se snaží přijít na to co je správné a co ne a hledají svoje vysněné místo pod sluncem. Je to cesta trnitá a klidně se může stát, že snadno sejdeme z cesty a zabloudíme nebo se na tu cestu už nikdy nevrátíme. Nikdo není bezchybný a všechno má dvě strany. Tony Goldwyn natočil velmi přirozený film s ještě přirozenějšími postavy, který nenudí a dokáže dojmout. Zach Braff je sympaťák a tady hraje velmi dobře. Jacinda Barrett je zde velmi dobrá a divák nemá nejmenší problém pochopit její dilema. I zbytek obsazení je velmi dobrý a pomáhá vytvořit dobrou atmosféru. Poslední polibek zajímavý film o vztazích, který toho nabízí mnohem více, než se na první pohled může zdát. ()
Moc hezký a příjemný film na nedělní odpoledne. První polovina byla skvělá a měl jsem pocit, že koukám na pěti hvězdičkový film, vztahy mezi postavami mi opravdu přišly jako ze života, čtveřici kamarádů si musíte ihned oblíbit, navíc jejich ženské protějšky jim skvěle sekundují - především sexy Rachel Bilson a "nymfomanka" Cindy Sampson (která má bohužel velmi malou roli), po první polovině, ale začne hlavní postava, kterou hraje Zach Braff jednat poněkud podivně a i když chápu jeho strach, tak tím jak ublížil dvěma ženám zároveň prostě ztrácí veškére sympatie a posouvá tím film dolů. Posledních 10 min. už jsem spíše protrpěl a emotivně mě to vůbec nevzalo, díky čemuž jsem s hodnocení klesl na konečné 3 hvězdičky. Ale ten jejich road trip bych chtěl zažít. ()
Film skončil a já tři hodiny ležel, čučel do stropu a přemýšlel o všech vlastních vztahových úspěších a zaškobrtnutích, do toho se mi vkrádaly vpomínky na hezké i nepříjemné chvilky týkající se soužití mých rodičů, navrch jsem proletěl všechny zásadnější poměry svých kamarádů a teprve pak jsem mohl spokojeně usnout. Může být pro vztahový film něco lepší vizitkou, než když ve vás dokáže vyvolat něco podobného? 90% a Braff je teď už pro mě definitivně božan. O sedm let poté: Už mi to přišlo slabší. Silné momenty tam pořád jsou, ale spíš to tak nějak klouže po povrchu a do hloubky se Poslední polibek až tak moc nedostává. Před trilogie je například uplně jinde. Jdeme o jednu hvězdičku dolu. ()
Ani nevím proč dávám tak vysoké hodnocení. Podobný příběh najdeme v každém druhém romanticky založeném filmu. Tady se mi ale něco líbí. Zřejmě to budou dialogy, které nejsou vůbec hloupé. Příběh je propleten vztahy a jejich komplikacemi. Záverečná část filmu mi přijde přirozená, smypatická. Stejně tak i herci. Vlastně i celý film. Hodnocení: 70% ()
Přijemný, zábavný, ale nikoliv komediální film plně si zachovávající svou vážnost. Poslední polibek je příběh o lidech na pomezí mladého a středního věku, kterak se (ne)vyrovnávají s prvními velkými životními dilematy v oblasti vztahů. Přichází velké závazky, odpovědnosti, končí mladická nerozvážnost, postavy ví, že by měly udělat další krok, ale ještě se na něj necítí. Charaktery jsou jako ze života stoprocentně věrohodné, jsou nám blízcí a s jejich problémy sympatizujeme, prožíváme je. Neviníme z nich ani tak konkrétní lidi, jako samotný život, nad kterým se díky tomu zamýšlíme. Film výborně vystihnul polohu, kdy donutí diváka k zamyšlení, ale přitom v naprosto stravitelné a svěží podobě. Nespokojen jsem zůstal pouze s poněkud obyčejným a idealistickým závěrem. 8/10 ()
- Filmový debut Rachel Bilson. (HappySmile)
- Do role Jenny byla původně obsazena Rachel McAdams, ale nakonec byla nucena film nenatočit kvůli jiným závazkům. (HappySmile)
- Rachel Bilson požadovala dablérku pro sexuální scény, protože se styděla před kamerou. Nakonec při těchto scénách odmítla ukázat prsa na kameru a nosila kalhotky, ale scénu natočila sama bez dvojnice. (HappySmile)