Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Mladý manželský pár v opuštěném motelu objeví skryté videokamery ve svém pokoji. Brzy si uvědomí, že pokud se jim nepodaří utéct, stanou se dalšími oběťmi snuff filmu. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (396)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dosti napínavé béčko, které nenudí, a u něhož hlavně nemusíte kroutit hlavou nad stupidním chováním postav. Zdejší hrdinové totiž jednají překvapivě reálně a jejich boj o přežití je tak bez problému uvěřitelný. Tento významný klad trochu napravuje mínus v podobě hlavního záporáka, jenž zrovna mnoho charismatu nepobral a spíš než děsivě působí křečovitě. Ačkoli mi nedělalo potíže přesně odhadnout závěr, tak jsem se bavil dobře, a toho si na filmech cením. 71% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obsazením rozhodně na první pohled zajímavý snímek, který pracuje s poměrně jednoduchou myšlenkou hotelu, v kterém se zabíjejí lidi a vše je pečlivě dokumentováno a posléze prodáváno. Mnohokrát se budete ptát "Proč neutečou, na co čekají" apod. to je trochu škoda, ale přesto je to slušný horor s výbornou hlavní dvojicí. Así se mi to zdá, ale Luke Wilson nějak nabral na síle pro tento snímek, protože už není tak chatrný jaký býval. Vacancy nenudí. To je dobře a vzhledem k jednoduchosti zápletky poměrně překvapivé. Stále se něco děje a čeho se obávat. Nic není hnané do extrémů, při kterých by jste necítili krev v žilách, ale přesto atmosféra potěší. Vacancy nelze nazvat špatným hororem a to je dobře, protože i takovéhle průměrné horory jsou v dnešní době vzácné. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I když člověk ví, co se bude dít v následujících minutách a žádné překvapení se nekoná, je Motel smrti celkem fajn. Antal ví, jak vylekat a celé to docela příjemně odsýpá. Navíc Luke Wilson ukázal, že jeho univerzální herecký obličej opravdu funguje v každém žánru. Na víc jak jedno kouknutí to ale určitě nění. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Antal je talent. Řemeslo má v paži a s minimálním rozpočtem si vystačí naprosto v pohodě, takže dokud se bouchá na dveře a kouká na ošoupané VHS-ky s poněkud bizarním domácím videem, boduje. Pak ho začne banálnost historky, kterou vypráví, dusit a on musí chtě nechtě provléct diváka hutnou vrstvou klišé, která gradují v hodně přiblbé finále. Do zapomnění to upadne brzy, ale pro ty občasné znepokojivé momenty se mi to zatratit úplně nechce. Slabší 3*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Foxovi rozhodně neudělali dobře, když se na noc kvůli porouchanému autu nechali ubytovat v podivném motelu, který vede ještě podivnější recepční (přesvědčivě ujetý Frank Whaley). Se svými kumpány tu totiž bestiálně vraždí hosty, natáčí si to na video, a pak to prodává. Tenhle horor funguje tak, jak má, zejména díky vynikající režii Nimroda Antala, která spolu s úvodní zlověstnou hudbou zachovává poctivě zlověstnou hororovou atmosféru, která by se s přibývajícími minutami dala krájet a je stále stísněnější. Ústřední dvojka Beckinsale/Wilson nikdy nic pokazit nemůže (Wilson byl ale lepší) a Franka Whaleyho coby zvrhlého motelového recepčního, bych opravdu potkat nechtěl a měl za tenhle výkon shrábnout Oscara. Nějaké logické chybky se asi najdou, třeba proč nelítostní zabijáci nevtrhnou rovnou do pokoje a nezmasakrují Foxovi tak, jako to udělali nesčetněkrát předtím, ale to by zase nevznikl tenhle mrazivý horor, který je výborný si ho pustit v sychravé večery, a navíc uteče jako voda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Santa Claritě v Kalifornii. (rafix)
  • Ráno po napadení manžela sléza Amy (Kate Beckinsale) dolů, načež následuje záběr na nohy Davida (Luke Wilson), které leží na koberci. V dalším záběru, kdy Amy výjde ven, leží celé tělo za prahem venku přede dveřmi. (Danny F.)
  • Scéna kolem 20. minuty, kdy Amy (Kate Beckinsale) rozsvítí v koupelně a následně zalézá šváb pod koberec, byla použita i ve snímku Hostel III (2011). (Syna.1990)

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama