Reklama

Reklama

Broken

Trailer
Velká Británie, 2006, 110 min

Obsahy(1)

"BUDEŠ POKRAČOVAT?" ptá se kdesi uprostřed lesů tajemný cizinec s puškou Hope, která si právě vylovila z vlastních střev do břicha zašitou žiletku, aby si na poslední chvíli přeřezala škrtící smyčku kolem krku. A Hope bude pokračovat. Bude pokračovat, protože jinak se nikdy nedozví, co udělal všehoschopný cizinec s její malou dcerkou... Nízkorozpočtové britské hixploitation. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Adam Mason ukázal, ako sa za obyčajných päťsto peňazí dá natočiť pozerateľný horor, údajný to príbeh úchyla z Aljašky (nejaký Robert Hansen), čo si nazvláčal babky do lesa a potom ich lovil ako zajace. Za pár drobných si Angelinu človek určite nekúpi a tak zamrzí, že mu trošku mincí nepridali, aby si mohol dovoliť aj niečo iné ako komparz, hlavne ten v podobe uvrieskanej brunety. Dobrý začiatok, skvelý finiš. 3,33 periodických (dúfam, že čiarkoví a medzeroví inšpektori utrú hubu) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela hodně brutální, chvílemi velmi napínavé, ale celé mě to nedokázalo nějak zaujmout a oslovit. S nějakým vyšším smyslem tohoto filmu si narozdíl od některých uživatelů vážně hlavu lámat nechci. Začátek byl vážně slušně odporný a vytahování stehů a žiletky mi nedělalo zrovna dobře. Potom se to změnilo v takové drsné divadýlko nejdříve s dvěma a potom i se třemi postavami, které to odehrály poměrně slušně. Konec byl tak trochu přestřelený a chybělo mi nějaké vysvětlení. 55% ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Broken měl 70 minut, tak jdu o hvězdu nahoru. Přece jen 110 minut sledovat, jak nějaký magor neustále dokola dává své oběti čistit hrnce a pořád dokola jí mele, že když se nebude starat o zahrádku, tak ji zabije je po pár minutách velká nuda. Na druhou stranu, zase něco trošku jiného a navíc evropské hororové produkce není nikdy dost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, těžká deprese, co si zaslouží hluboké soustředění a pozornost. Ani ne tak kvůli množství krve a vyhřezlých vnitřností (toho se totiž dočkáte převážně jen na začátku), ale spíše díky psychickému teroru, jemuž je vystavována hlavní hrdinka. Mason tu však zpracovává zajímavou, na horor nevídanou myšlenku: hrdinka podstupuje několik testů (nebo jeden celkový), aby pochopila pravou hodnotu lidského bytí. Diváka do onoho problému zasvěcuje nečekaně hluboko, což vede k poměrně rozvleklému ději a ztratě napětí. I když logika dostává občas na prdel, poslední minuty jsou nutnou satisfakcí a odměnou za trpělivost: takhle kulervoucí závěr se totiž vidí jenom zřídka. Viděna ta kratší verze. ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Můžu říct, že film neni už "klasickej" horror, kde se jedou závody na nejvíc krve. To, že se skoro vše odehrává na jednom místě a to v lese je velmi působivé a přidává to na dobré atmosféře. Jen škoda, tak zbrklého konce. Možná, kdyby se tvůrci snažily víc věnovat psychologické stránce. 55% ()

Zajímavosti (1)

  • První film produkční společnosti Dimension Extreme. (t.mon)

Reklama

Reklama