Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

kingik 

všechny recenze uživatele

Brad má doma nádhernou manželku, hraje ji sličná Jennifer Connelly, takže  jeden se diví, že je ve velkém  pokušení svést Kate Winslet. Ta má přerostlé obočí, vysušené poprsí a celkově je taková nevábná. Genitáliím neporučíš a ti dva spolu skončí ve žhavé kopulaci. Ano, je to vrchol filmu. Proč to ostatní musí trvat přes dvě hodiny, k čemu má film svého vypravěče (vypravěř byl nadbytečný a iritující) a čím mě měl  tenhle film zaujmout, to zůstává velkou záhadou. Todd Field zapomněl ve svém scénáři na to nejpodstatnější, film totiž nemá vůbec žádnou kloudnou zápletku. A co hůř, pokusy o ní vyznívají debilně. Na začátku se ocitáme s partou žen v parku, kam také chodí se svým malým synem Patrick Wilson. Ženy ho vnímají coby absolutní mužský sex symbol, prostě naprosto nesmyslné uchopení postavy, a spíše se něco takového hodilo do komedie než do dramatu. Následně se dozvídáme také něco z rodinného života hlavní hrdinky. Vrcholem jejího manželství je, když svého muže jednoho dne přistihne v nelichotivém masturbačním procesu, kdy má její choť na obličeji dámské kalhotky a na internetu sleduje svůj sexuální idol. Ve filmu se nikdo nad touhle úchylkou nepozastaví. Dalším přešlapem je pak druhá dějová linie s mužem trpícím sexuální deviací. Jackie Earle Haley to sice zahrál na výbornou, jen to film nikterak neobohatilo, spíše to shazovalo jeho vážnost. Délka filmu je strašlivá. Na takový řídký děj by stačila podstatně kratší stopáž. Todd Field ukázal, že dramaturgicky a má svůj film úplně rozháraný. Dobré herecké obsazení, kterým disponoval, utopil v nesmyslné délce. Vyšel mu z toho nesourodý slepenec více či méně povedených scének. A nahou Kate Winslet už není třeba opětovně vidět. 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné dramatické osvieženie. Námet síce nie je najoriginálnejší, ale páčilo sa mi spracovanie a niektoré myšlienky, ktoré vo filme zazneli. Príbeh sa skladá z dvoch dejových liniek, ktoré sa ovplyvňujú iba minimálne. Prvá je o dvoch ľuďoch nespokojných vo svojich manželstvách, ktorí sa náhodou stretnú na detskom ihrisku a prepadnú vzájomnému kúzlu a nenaplneným túžbam. Ale kde nie je vôľa dotiahnuť veci do konca, nie je ani nádej na úspech. Druhá linka je o mužovi, ktorého dostihne vlastná minulosť a postupne zisťuje, že sú veci, za ktorými sa nedá spraviť hrubá čiara a začať odznova. Meno je jedna z najcennejších vecí, ktoré človek má a nič nie je horšie ako oň prísť. Zaujímavý dej dopĺňajú sympatické herecké výkony P. Wilsona a K. Winslet. Film rozhodne odporúčam. 80/100 ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

kate winslet som bral ako cukrikove dievcatko - vdaka titanicu samozrejme, ktory mam mimochodom velmi rad aj kvoli nej, ale k veci..zistujem, ze kazdym dalsim filmom stupa v mojom rebricku vyssie a vyssie..no a k filmu, ten je naozaj perfektny, jeden z filmov pri ktorych zabudnete na vsetko a nechavate sa unasat az privelmi skutocnym dejom. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když jsem se rozhodoval, na co zamířím do kina, padla moje volba na tento film. Nevím proč, ale zaujal mne ve spleti nejrůznějších filmů. Snad proto, že zde nenajdete mnoho známých herců, snad proto, že neměl prakticky žádnou propagaci a ani se o něm nijak nemluvilo. To mne patrně zaujalo natolik, že jsem se rozhodl ho zhlédnout. A film nezklamal má očekávání. Naopak, dokonce je předčil a já si ho zařadil do své soukromé TOP 10. Kate Winslet je zde naprosto dokonalá (ale příliš mi k její kráse neseděla scéna s nákupem plavek), Jennifer Connelly mohla dostat trochu více prostoru, ale i tak předvedla dobrý výkon. Patrick Wilson nijak nepřehrává a Jackie Earle Haley vystřihl jeden z nejlepších hereckých výkonů, které jsem kdy viděl. Režie je dokonalá, až na několik málo zbytečných scén, bez kterých by se film určitě obešel. Stopáž tím pádem mohla být kratší, ale už je to tak, jak to je. Celkový dojem je perfektní a já nemohu jinak než dát pět hvězdiček. A dodat, že tři nominace na Oscara si tento film vysloužil právem. Jediné, co mne mrzí, je, že film v prvním týdnu promítání navštívilo pouze 850 diváků. To je na takový výborný film bohužel malá návštěvnost. Snad si na DVD najde diváků více... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé drama s ohromně uvěřitelnými, skvěle napsanými a dokonale zahranými hlavními i vedlejšími postavami (děti mě svou přesvědčivostí šokovaly!). Mhmm... to bysme měli suchou definici, a teď něco málo mých niterných pocitů. Je to síla. Skutečně těžce popsatelná síla, která mě zasáhla přímo do srdce (uvědomuju si patetičnost té věty, nebojte, ale prostě je to tak). Silný příběh, plný emocionálně vypjatých chvil, milých epizodek, nejasných náznaků, dokonce i humoru, který se mi moc líbil, zkrátka je to něco, co stojí za to vidět. Věřte mi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V knižní předloze se postava Patricka Wilsona jmenuje Todd. Ve filmu je přejmenován na Brada, pravděpodobně kvůli režiséru Toddu Fieldovi. (Aknah)
  • Bullhorn Bob se v knižní předloze vůbec neobjevuje. (Martin00x)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama