Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

maseer2 

všechny recenze uživatele

bál jsem se, a ne, že ne.. skvělá atmosféra, skvělá vizuální stránka (třeba TAHLE FOTKA z filmu je úžasná), obstojná hlavní hrdinka (je trošku nesympatická no..) a skvělý Karel Roden.. jen posledních 30 minut bylo o něco slabších než první hodina a zklamal mě předvídatelný konec.. a pak tam bylo pár nelogičností (těm se ale u takového typu filmu asi nedá vyhnout) - např. hlavní hrdinka omdlí a najednou je střih a ona jde lesem.. nebo nechápu, jak se skoro na konci dostala zase do toho baráku, ze kterého pak vyběhla.......víc psát radši nebudu, abych nespoileroval.. každopádně 4* budou tak akorát:) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor v hlavní roli s Karlem Rodenem? Proč ne, řekl jsem si. Jenže to jsem ještě netušil, jaké peklo mě čeká. 90minutová nuda porcovaná primitivními lekačkami, dvěma chodícími zombies a nepříliš atraktivní hrdinkou v hlavní roli zamotaného příběhu, který už tu byl tolikrát předtím... + za Karla Rodena, zbytek shit. ()

Reklama

chlebo odpad!

všechny recenze uživatele

Keď som naposledy sledoval Filipínske oslavy Veľkej noci, kde sa úbohí sfanatizovaní ortodoxní kresťania nechávali doradu križovať po vzore Spasiteľa, myslel som si, že nezmyselnejšia forma zbytočného a dobrovoľného utrpenia existovať jednoducho nemôže a tí pravoverní ma celkom pobavili svojou debilitou, keď sami od seba podstúpili také martýrium. A hoci dobre pobavený, nechápavo krútiac hlavou som nakoniec prenos vypol. Ale dnes sa touto cestou chcem všetkým tým fundamentalistom slušne ospravedlniť, keďže som dobrovoľne a bez velkého presviedčania absolvoval toto. Samoukrižovanie mi zrazu prišlo ako celkom príjemné spestrenie volného času a uznal som, že pre niekoho to môže byť aj celkom dobrá duševná očista, s hlboko filozofickým podtónom. Po tom, na čo som si od španielskych cigošov zvykol, som po tomto otrasnom zážitku ostal len sám a Bezmocný sedieť pri mise nedojedeného popkorna a ešte dlhú chvíľu som len civel do steny. Komentár by sa dal stručne a slušne vyjadriť jednoduchým povzdychom : No ty kokot... Ale chápem pomerne pozitívne ohlasy tunajších hlboko sa zamýšlajúcich filozofov. Ja, ako primitívny feťák, som pravdepodobne celú tú grandióznu pointu akosi nepobral a ostal som akurát tak znechutený, ako som už spomínal vyššie. Ale ak sa niekto chce dobrovoľne trýzniť, nikomu nebránim. Takže, kto má záujem pozerať sa na dvoch vrcholne nesympatických pičusov, zmätene pobehujúcich po opustenej cigánskej osade, vualá, nájdete sa v tom. Ja len znechutene odplúvam. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na shlédnutí tohoto hororu jsem se docela těšila, ale nakonec jsem z něj měla vcelku neutrální pocit. Ze začátku to vypadá, že to bude velmi napínavé a atmosférické, ale jakmile se hlavní hrdinka dostane do svého rodného domu, už je to slabší. Pár momentů je celkem silných a několikrát jsem se docela i lekla, ale výsledek působil trochu nemastně-neslaně a to i přes zdařilý závěr. A hvězdu navíc jenom za přítomnost Karla Rodena dávat nehodlám. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Závěr vše zachránil, protože vysvětlil. Ale jinak prostě jen takový odvar. Možná si někdo chtěl hrát na film „Ti druzí“ s Nicol Kidman. Pak tedy odvar z tohoto filmu (nebo z kteréhokoliv jiného, na který si tento film chtěl hrát). Pro můj zájem tam byl důležitý Karel Roden. Ale stejně to vytáhnout víc nešlo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama