Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem zazraky. Spise takove spestreni v zatuchajicim ceskem filmovem stereotypu. Nicmene je to takovy naivni vystrelek do nam hodne vzdalene ceske filmove budoucnosti. Ale kazdy takovy pokus jenom vitam. Kdyz pominu nesmyslnou natahovanou pribehu naprosto slepymi dejovymi ulickam, ktere se zase zpatky vraci a pokracuji dale v rozjetem pribehu. Pominu -li uzasne slabou hudbu, ktera by neobstala ani na venkovskem hudebnim festivalu "Du ven blejt". A pominu-li prilisnou naivitu, v tom ukazat nam srastiplnou a zamotanou cestu k hledani pokladu, ktera ma jit ve stopach cesty, kterou musel ujit znamejsi pribeh jeste znamejsiho Indyho, pak je to i vcelku koukatelne dilko. A jak jsem rikal, kazdemu takovemu ceskemu pokusu ja jenom tleskam. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Když čtu většinu zdejších hodnocení, tak se nemohu ubránit dojmu, že dotyční vůbec nechápou, že Maharal je film primárně určený pro děti a je třeba se na něj koukat dětskou optikou. Srovnávat tento film s Indiana Jonesa či Šifrou mistra Leonarda je fakt mimo. Měl jsem teď možnost se na film koukat s partou dětí (9-14) a těm se film hodně líbil. Pro děti se toho tady od 90 let moc netočilo, takže minimálně z tohoto pohledu jde o velmi dobrý počin. Film má podle mě v sobě jak atmosféru tajemna, tak zároveň humor a po většinu dobu filmu to do sebe docela pěkně zapadá. Jediné, co se fakt nepovedlo, je poslední scéna, kde ta snaha o odlehčení působí vysloveně komicky. ()

Reklama

Silence 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapený a zároveň zklamaný. Překvapením pro mne byl námět a na české poměry zajímavá a dynamická kamera a vizuální stránka filmu. V tomto ohledu naprosto nesouhlasím s Psemou. Stačí vedle sebe postavit Maharal a opravdu televizního Obsluhoval jsem anglického krále a je jasno. Kamerových experimentů si obvzvláště v českém filmu cením, i když se v tomto případě občas trochu vyjmuly kontrole. I přesto, že se jedná o rodinný/dětský film, důležitý je samozřejmě i scénář. A to je (opět) kámen úrazu. Kostrbatých dialogů se novodobá česká kinematografie už asi nikdy nezbaví a výpomoc v podobě nelogičností již byla zmíněna. Některé potencionálně vynikající scény tak scénář stáhl pod hladinu, některé scény zbytečně natáhl a některé nepochopitelně utnul. Také epilog "O týden později" je naprosto zbytečný. Pokud si ale vzpomenu na loňskou krokodýlí jízdu Marie Poledňákové, beru Maharal všemi deseti. 4/10 ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příjemné děstské dobrodrůžo na jedno podívání:). Kamera se občas snažila bejt hrozně cool s rychlým pohybem. Konec příběhu mi přišel až moc, že to už fakt přehnali a některý scény si neumim živě představit (třeba na rušný ulici lézt do kanálu). No ale na Seidlovou se příjemně koukalo a Kramár jako Indiana Jones po slovensku..no pane jo..ale i tak 60 %. Film je určen hlavně pro děti, tak to i tak hodnotím. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně nepříznivé přijetí tohoto snímku na CSFD musím říci, že se mi vlastně docela líbil. Je to prostě film pro děti a rodiče, tudíž se tak musí brát. Pro dítě je možná leckdy trochu strašidelnější, pro rodiče na druhou stranu leckdy příliš dětinský. Přesto musím vyzdvihnout kvalitní zpracování, které se sice nedá srovnávat se zahraničními díly, přesto je na tu naši malou českou zemičku na vysoké úrovni. Film navíc neshazují ani nekvalitní herecké výkony, Bořivoj Navrátil je sympaťák, ani úplně nablblý scénář. Navíc potěší výstupy Radovana Lukavského a Libuše Havelkové. No prostě, mně se to aji líbilo... A basta. Fidli. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Mystická kniha, která je středobodem tajemného pátrání, se jmenuje „Via Lucis“ („Cesta světla“), tedy stejně jako kniha J. A. Komenského, v níž český myslitel a evropský reformátor nastínil koncepci své vševědy čili pansofie a s ní spojený program nápravy lidstva, spočívající na vytvoření jakési mezinárodní akademie věd a vzdělanosti (kolej světla) a dalších dvou celosvětových organizací k dosažení náboženského smíru i k odstranění válek. (sator)
  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)
  • Ve zprávách se neustále mluví o velkých deštích a povodních, ale ve filmu je neustále slunečné počasí. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama