Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Temná strana Síly a důvod, proč se filmům od Pavla Jandourka vyhýbat. Ubohý scénář, děravý ve všech ohledech pomalu přebíjí svojí stupidností i takovou perlu jakou je Pánská jízda. Ale ne , tam je to horší. Tohle je jenom hodně hloupé. Kvalita dialogů by se dala přirovnat k tvorbě z mateřské školy, scénárista si zjevně v mnoha chvílích nevěděl rady a tak se některé postavy objevují, jak se to tvůrcům hodí. Některé z nich mají zjevně teleportační schopnosti.:) K tomu všemu naprosto šílené výkony snad naprosto všech z osazenstva (děti vynechám, jelikož od těch nic nečekám). Takový Bořivoj Navrátil by se měl skutečně stydět, že se podepsal pod něco takového. fuj, fuj, fuj. K naprostému peklu si stačí připočíst otřesné televizní zpracování, které bych se styděl vyslat i do ranního vysílání ČT. Pokud mě zrak neklamal, tak se na plátně objevily i pokusy o napodobování Tonyho Scotta (zoomy) či M. Baye (neuvěřitelný oblet při heroickém projevu). Maharal tedy skončil přesně tak, jak se dalo očekávat od filmu, jenž tvůrčí skupina přirovnává k Indiana Jonesovi či Lovcům pokladů. Ostudně. Jednu hvězdičku za moji důvěru v to, že Maharal není myšlen úplně vážně. Pokud ano, tak Pánbůh s námi a zlé pryč. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobroudružný film pro děti v české produkci. I když, mám několik ALE: co ten plakát? Má jít snad o srovnání s Indiana Jonesem? V hlavních rolích mi nesedí Bořivoj Navrátil ani Maroš Kramár, taktéž krásné Báře Seidlové nevěřím intelektuálku. Dětští herci jsou fajn, i když to co jim bez mrknutí oka dospělí dovolí, jim asi zase nevěří dětští diváci. Příběh začíná nadějně, rozjede se pěkně, ale skončí tupým pádem. Škoda toho. I tak jsem se dobře bavil a doufám, že takových (ale lepších) filmů bude přibývat. ()

fredisek 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě dobré. Dobrodružný film pro děti, který by měl být dostatečně ostrý a zároveň pochopitelný a který by neměl sklouznout do trapnosti a infantilnosti nebo pohádkovosti, se natočit podařilo. Motivy rudolfinské Prahy, tajemství z historie a aktuálnost. Funguje to. Maharal se veze na vlně všech těch populárních mysteriózních příběhů, ale je civilní. Konečně film pro děti, ze kterého mi nebylo úzko. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nebyl to sice Indiana Jones jak jsem cekala, ale dostal me kamen mudrcu, ktery jakoby vypadl z Harryho Pottera a to, ze Ceska republika ma more a ani o tom nevime ;) Maharal se mi taky zalibil predevsim pro to, ze podobych filmu s tematikou historie (a ne valek,utrpeni,rodinnych krizi apod.) se v cesku moc netoci. Detska pohadka - jak Maharal nazyvaji mi pratele je tedy prijemnym ozivenim ceskych kin :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)
  • Děj filmu se odehrává v roce 2002. Všimnout si ale můžeme vozidla Škoda Roomster, které vzniklo až o 4 roky později. (Terva)

Reklama

Reklama