Reklama

Reklama

Electroma

Trailer

Electroma od Daft Punk je výprava dvou robotů napříč bájně krásnou americkou krajinou za cílem stát se člověkem. Jejich symbolická pouť, která začíná na nekonečné jednoproudé dálnici, vede přes idylické městečko až do vyprahlé pouště, dokazuje již po několikáté vzdor Daft Punk vůči konformismu. Experimentální celovečerní film jedné z nejslavnějších elektronických kapel. Dechberoucí kamera, inovativní technika snímání a zejména urputné hledání lidskosti v dnešní společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Javad 

všechny recenze uživatele

Mňa tá myšlienka o robotoch, ktorý chcú byť viac „HUMAN“ dostala, a v podaní DAFT PUNK je to hlavne pre ich fanúšikov (medzi ktorých patrím aj ja) vec čo si nesmú nechať ujsť. Výhrady že tam nie je ich hudba sú oprávnené, ale mne to vôbec nevadilo, pretože ELECTROMA to vyvažuje úchvatnými obrazmi a celkovým zvláštnym pôsobením na diváka (na každého samozrejme pôsobí inak, ale ak na vás zapôsobí, tak poriadne). ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Daft Punk pro mě vždycky znamenali "něco víc" a tento snímek ukazuje, proč. Citlivě natočený, neužvaněný, nenápadný film, v němž tito dva výsostní hudebníci nepoužijí ani minutu své vlastní hudby a místo toho se omezí na pozice "za kamerou" (což v případě Thomase Bangaltera platí doslova). Pánové, smekám. ()

Reklama

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Úchvatná, úchvatná a ještě jednou úchvatná kamera, originální myšlenka, ale poněkud rozvleklé... Kdyby to byl půlhodinový kraťas, má to pět hvězdiček jak vyšitých, tak to budou "jen" čtyři. Rozhodně mi ale tenhle film zůstane v paměti ještě dlouho, protože něco tak originálního se jen tak nevidí... Edit: Po 24 hodinách jsem nedokázal překonávat cukání v palci a zvedl jsem hodnocení na pět, protože to byl prostě a jednoduše krásně smutný film.... ()

gemi odpad!

všechny recenze uživatele

Režiséři tohoto filmu jednoho dne zavolali G. Lucasovi a zeptali se, jestli by jim na odpoledne nepůjčil masky z Hvězdných válek, protože přijedou kámoši, dovalí pytel ganji a bude legrace. No a bžunda to byla řádná. Kluci se bavili tak dobře, že se rozhodli to home video, které na párty natočili, pustit do světa. Jenže zapomněli upozornit, že tahle podívaná funguje, jenom když jste na pořádným tripu. V opačném případě budete mít nutkavou potřebu pomočit své domácí kino a odplazit se umřít do pouště. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

“Many rooms to explore, but the doors look the same.” Daft Punk je absolutně fenomenální hudební duo, které za svojí 28 letou existenci vyprodukovalo neskutečně poutavé, kvalitní a originální hudební počiny, které doslova a do písmene definovaly zásadní ''evoluci'' v historii elektronické taneční hudby (EDM). A stejně tak poutavá, zajímavá, originální a zvláštně svérázným způsobem působí právě i jejich filmový kousek Electroma, který v divákovi vyvolá řadu zvláštních pocitů. Celý film je z velké většiny skoro úplně tichý, tedy až na části, které by logicky podle data vydání (2006) mohly fungovat jako samostatná propagace jejich v té době nejnovějšího, rok starého alba, nesoucího název Human After All. To se však nestalo, nýbrž tyto části byly vyplněny skladbami od jiných hudebníků, kteří svou tvorbou zásadně ovlivnili celou kariéru našich dvou robůtků. Svůj názor na film více rozebírat nebudu, přece jenom se stačí kouknout na mé hvězdičkové ohodnocení :) A i přesto, že když si film pustíte v dnešní době, tak vám může být místy i do pláče, jelikož se duo roku 2021 rozdělilo, tak si jenom vzpomeňte na citát jednoho moudrého člověka, Dr. Seusse: „Don't cry because it's over. Smile because it happened.“ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Značka auta, v kterém roboti jedou je HUMAN. (melipa)
  • Krajina v Electromě je Jihozápad USA, město, do kterého roboti přijedou je v Inyo County v Kalifornii. (melipa)

Reklama

Reklama