Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Molly 

všechny recenze uživatele

Nedala jsem se odradit zdejším nepříznivým hodnocením a jednou večer, znavená prvním dnem nového semestru, jsem ulehla se svým drahouškem (rozuměj pécé:-)) do postele a pustila si Katakomby. Za okny tma, já sama v pokoji a k tomu Shannyn Sossamon zoufale pobíhající tím temným bludištěm plným mrtvých duší... Nevím, jestli jsem vychytala zrovna správnou chvíli nebo se mi momentálně někam zatoulal zdravý rozum, ale film byl pro mě nečekaným zážitkem - snad pětkrát jsem byla v pokušení zmáčknout stopku, ale nikoliv pro to, že by byl film tak nesnesitelný, ale prostě proto, že jsem byla pěkně vynervovaná:-)) Tak nevím... Možná po druhém zhlédnutí změním názor, dneska ale dávám čtyři stars. ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Totálně promarněnej potenciál katakomb. Dlouho jsem nezažil takovej pocit, kdy jsem chtěl od první chvíle zabít hlavní hrdinku, která 95% filmu běhá v katakombách s otevřenou pusou a buď řve aaaaaaaaaaa nebo pomooooooooooc. Jediná světlá chvilka je posledních 5minut filmu, kdy zajímavě vygraduje. Jestli chcete se kouknout na film ve kterém běhá mladá holka v podzemí, pusťte si rači o něco lepší horor Metro. Od tohoto snímku ruce pryč!!!!!! ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je zlý film. Veľmi zlý film. Práve kvôli takýmto snímkom je horrorový subžáner všeobecne považovaní za plytký. Čo samozrejme nie je pravda. Aj hororovová kinematorgrafia má svoje klenoty. Lenže "Katakomby" nim rozhodne nie sú. Tie sú totiž ukážkou toho ako sa dá všetko dokonale sfušovať. Nefunguje tam úplne nič. Odporní, hlboko podpriemerní herci; rušivá, roztrasená kamera; nepríjemné, stroboskopické prebleskovanie; zmätené pobehovanie v tme; histerický vreskot sfetovaných mladých kurvičiek; idiotský scenár; imotentná réžia a vrcholom toho všetkého je ritnatá semetrika Pink v jednej z hlavných úloh. Odpad! Odpad! a ešte raz Odpad! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Katakomby ako také sľubovali oveľa lepší pohľad na vec, než len neustále pobehovanie s kamerou po chodbách, urevané nariekanie Shannyn Sossamon a bezduché, bez-napätia prebiehajúce hľadanie východu. Napriek tomu je atmosféra pomerne dosť skľučujúca a pár ľakačiek mnou niekedy aj trhlo. Ak by ma však takýto film mal odradiť od možného výletu do podobných priestoro, to by sa musel ešte veľmi snažiť. Po tomto by som sa skôr tešil. A kameramani boli dobrí, jeden zrejme trpel počas nakrúcania 'parkinsonom' alebo epileptickými záchvatmi a druhý statickou úchylkou na Shannyne nohy alebo hlavu (tie zábery som fakt nechápal). 40%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek veden v naprosté jednoduchosti, který zůstal krajně nepochopen. Tvůrci filmové série „Saw“ (2004 - 2023) tentokrát vsadili na obyčejnou lidskou přirozenost a v tom to zřejmě právě bude. Lidský strach dokáže v člověku vyvolat tak ohromnou panickou hrůzu, že vlivem psychicky ovlivněné představivosti to s dotyčným zamává víc, než je zdrávo. Příběh je koncipován tak, že divák ví a vidí to samé, co hlavní hrdinka Victoria. Stísněné podzemní katakomby ohromné kostnice, všude tma, podivné zvuky, stíny, ruch a… Žeby zabiják? Paranoia je tentokrát skutečně prezentována s velkým P a určitě by na místě Victorie nechtěl být nikdo. Kdo trpí klaustrofobií, nyktofobií, či obojí, ví své. Takže sledujeme počínání Victorie, která se ocitla v katakombách sama, kde se začnou dít děsivé věci. Opravdu ale vidí a slyší to, co si myslí? Není to nejoriginálnější, ani nejděsivější, ale svůj potenciál to i přesto má. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)

Reklama

Reklama