Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že se film drží určitých klasických a provařených schémat, ale styl, jakým je děj podán, je naprosto výborný a machrovský. Snímek nakopnula nějaká muskulaturní múza, protože jeho rozjezd přirovnávám k onomu pověstnému naskočení do rozjetého rychlíku - úvodních patnáct minut je prostě senzačních a můžou za to nejen hlasivky a perfektní komediální, v krátké době po sobě již druhý(po Nacho Libre), výstup Jacka Blacka, ale i nápady scénáristů s několika výbornými odkazy. Když se pak film jen na malou chvilku zklidní, ukáže se na scéně šoumen Ben Stiller a dokáže během svého několikaminutového monologu podat svoji roli vtipně i tajemně zároveň. Kostra filmu pak sklouzne k oněm zmiňovaných klišovitých scénám, ale stejně je to všechno vtipné a o nějaké nudě nemůže být ani řeč. A těšte se na konec, protože možná přijde i Satan... Velice příjemný film, který mě zaujal svým neobyčejným hudebním pojetím a výborným výkonem Jacka Blacka...20 miliónů dolarů(rozpočet)/13 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obaja hlavní protagonisti si nechali svoje pravé mená, ba dokonca aj ich kapela vychádza z reálneho života. Film je príjemnou relaxáciou po práci či cez víkend, príjemne pobaví a spestrí náplň dňa. Mimo týchto dvoch protagonistov tu vystupujú aj iné holywoodske hviezdy ako je napr. frontman kapely Foo Fighters (bývalý bubeník kapely Nirvana) či známy herec Ben Stiller. A tiež cameo pre Amy Adams. Uvidíte veľa filmových i rockových hviezd a určite budete na konci prosiť o prídavok. Svojím spôsobom je film poriadna blbina, zato však blbina, u ktorej sa človek dobre pobaví. Holt, je potrebné brať dej a celkovo film s poriadnym nadhľadom a odstupom. No a záver filmu rovná vrchol všetkých doterajších absurdít v podaní Jacka Blacka. Nakoniec na filme je najzaujímavejšia všadeprítomná rocková muzika. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Wow! Jack Black je génius. TENANCIOUS D je salva parádních vtipů a "skvělých" písniček od začátku do konce. Sice se do toho vloudí dva tři trochu záchodové fórky, ale jinak je to velká švanda. A skvěle obsazená, mimo Blacka jsou tu parádní mini role Tima Robbinse jako zatraceně zkrachováleho beznohého rockera nebo Bena Stillera, odborníka přes trsátko osudu. Mj. v roli Satana se tu objeví Dave Grohl, šéf Probotu! .) Doporučuju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme zaplatit nájem, protože nebudeme vedený Satanem." Z nejedný rockový kapely jsem zakoupením vstupenky udělal boháče, takže si dovolím odborně poznamenat, že tohle je nářez. Rockovej, hardrockovej a metalovej nářez. Prostě rychlá muzika, odvážný texty a dva magoři, kteří umí vypnout pérem laser. Taky umí péroklik a frajerskej skluz. To už jsem asi prozradil skoro celej děj a o ten tu jde v první řadě. Vlastně nejde. Vždyť to žádnej děj nemá a přesto je to skvělý. Nevím jestli za to může Satan, Zeus nebo Ronnie James Dio a je mi to úplně jedno. Já si prostě vezmu trsátko osudu, balalajku a budu trápit struny tak dlouho, až se stanu slavnou rockovou hvězdou. Jako U2, Linkin Park, Tenacious D nebo Morčata na útěku. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem myslela, že brzy přijde na řadu vypínač, jak trapné fekální představení to bylo, navíc uřvané (JB) jako posledně v podobné slátanině, ale nějak asi z nudy jsem zůstala a fuckt nelituju. Scéna zhmotnění lysohlávkových iluzí mě dostala téměř do podobného tranzu, takže pak už byli chlapci moji a já jejich i přes další a větší kaskádu ftipů dalece za hranou únosnosti. Protože jsem pro každou prdel a když je udělaná z debility směrem k pobavení, musím uznat, že v tomto případě bylo učiněno antihumoru zadost, respektive bylo to tak debilně ujeté, až místy smíchem k nezastavení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)
  • Ve scéně, kdy JB (Jack Black) poslouchá, jak KG (Kyle Gass) hraje na kytaru, je možné si všimnout, že za ním projde dvakrát stejná dvojice. (Fifan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama