Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vedle výborné Školy rocku vypadá tahle bláznivina o poznání slaběji, ale pořád má ten správný rockový náboj, kvůli kterému jsem na film koukal. Jack Black znovu podává výborný výkon, a tím tak zachraňuje kredit celému filmu. Humor byl fajn, ikdyž občas si tvůrci vybrali slabší chvilku a pár scének vyznělo trochu trapně. Ke konci už znatelně docházely dobré nápady, a tak to nakonec zachraňoval parádní hudební souboj se samotným satanem. Škola rocku zůstává nepřekonána. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Wow! Jack Black je génius. TENANCIOUS D je salva parádních vtipů a "skvělých" písniček od začátku do konce. Sice se do toho vloudí dva tři trochu záchodové fórky, ale jinak je to velká švanda. A skvěle obsazená, mimo Blacka jsou tu parádní mini role Tima Robbinse jako zatraceně zkrachováleho beznohého rockera nebo Bena Stillera, odborníka přes trsátko osudu. Mj. v roli Satana se tu objeví Dave Grohl, šéf Probotu! .) Doporučuju. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pravdomluvných výkřiků "první rockový hollywoodský muzikál" se v případě této šílené komediální jízdy s Jackem Blackem povaluje po nejrůznějších internetových databázích až příliš mnoho na to, aby jste mohli snímek z roku 2006 s klidem ignorovat. Tahle svěží výprava za magickým "trsátkem osudu" je neskutečně návyková, zábavná a pekelně ostrá. Nikde jinde navíc bubeníka Nirvany převlečeného za Satana neuvidíte! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku ma ovládol skvelý meganárez v podaní hudobného sprievodu pesničiek skupiny Tenacious D. Keby som si pred premietnutím tohto filmu o ňom neistil niečo viac, doteraz neviem, že skupina Jack Black je súčasťou ozajstnej, reálnej skupiny Tenacious D. Záhada skvelého pocitu z pesničiek vo filme 'School of Rock' je teda vyriešená. Trošku ma zaskočilo zabrzdenie, ktoré spôsobilo zbytočné fantasy ladenie vedľajšieho príbehu o trsátku. Radšej by som bol, keby sa film zameral na reálnejší príbeh vzniku kapely. Hlášky sú ale ozdobou žánru a tie songy naozaj nemajú chybu. 80%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak jako bylo to dobrý, ale že bych z toho byl nějak na větvi? To se říct nedá. Začátek je parádní a fakt vtipný, ale tak někde v půlce se to změní v klišé které občas rozesměje, ale nic převratného . Hudbení ikony v cameo rolích překvapí a potěší ale i tak je to celkem málo. Bavil jsem se ale čekal jsem víc. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Scéna, v níž JB (Jack Black) přespává na lavičce v parku a je přepaden skupinkou maskovaných mužů, odkazuje na film Mechanický pomeranč (1971). Hlavní postavy v něm takto přepadaly, okrádaly a znásilňovaly. (Prochy38)
  • Skupina Tenacious D opravdu existuje, dodnes vydala dvě studiová alba. Mezi její fanoušky patří například Beck, Dave Grohl nebo kapela Pearl Jam. (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama