Rusty GormanKamera:
Rodney TaylorHudba:
Michael SubyHrají:
Haley Joel Osment, Ryan Merriman, Danielle Panabaker, Kenneth Mitchell, Brent Briscoe, Michael Harding, Johanna Braddy, Jay Bilas, Keith Flippen (více)Obsahy(1)
Sedmnáctiletý Robert obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants, v němž hraje jeho nejlepší kamarád Matt. Ten ho však přemluví, aby se podílel na okradení drogového dealera, a tím se všechno změní. Stejně jako každý v Rivertonu ve státě Indiana i sedmnáctiletý Robert „Gar“ Gartland obdivuje domácí basketbalový tým Riverton Giants. Jeho nejlepší kamarád Matt Morrison je hvězdou obrany a miláčkem celého města. Jednou ale Matt přemluví Gara, aby se podílel na okradení bezvýznamného drogového dealera. Situace se však zvrtne a Gar stojí před problémem jak vyřešit prekérní situaci se šampionátem a zároveň zachránit Mattovu budoucnost. V Indianě totiž středoškolský basketbal není jen sportem, ale životním posláním. Gar věří, že Matt by neudělal nic špatného a dodává svému nejlepšímu příteli odvahu. Ale když se zamiluje do Bridgette, která stojí mimo basketbalové třeštění, postupně poznává, jaký je rozdíl mezi hrdinou a přítelem, smíří se s lidskou falší a podívá se nejen na své rodné město ale i sám na sebe jinýma očima. V hlavních rolích hrají Haley Joel Osment, Ryan Merriman a Danielle Panabakerová, režie dramatu ze sportovního prostředí se ujal Rusty Gorman. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (9)
O sport zde jde až v druhé řadě, slouží spíše jako výstelka. Na prvním místě se řeší vztahy a ne úplně špatně. Nejvíce ale musím vyzdvihnout hudbu, která přicházela vždy kdy měla a dokázala zaujmout. Herecky solidní a tak největší rezervy jsem viděl ve faktických chybách co se basketbalu týkalo. Celkově ale nezklamalo. Od mého hodnocení lze odečíst deset procent v tom případě, pokud nejste milovníci filmů spojených se sportem. Já jsem. 70 % Oblíbená část- odkrytí pointy dramatické linky v baru ()
║Rozpočet $4milióny║ Hoci v základe nič prevratné ale aspoň to je zručne zrežírované, herci zaujali, záver filmu potešil. /55%/ ()
Basket mám rád a preto som si tento film aj pustil. Druhý dôvod bol Haley Joel Osment, ktorého filmy sú obvykle skvelé. Ale toto je z roku 2007, nie 1996-2000 a chlapec nám dospel. Bohužiaľ, moc mu to neprospelo. O hereckej stránke nehovorím, aj keď prirodzenosti ubudlo. Haley proste už nie je sympatický a skôr mi vo filme vadí (ale môže to byť len môj dojem). Na druhej strane má film celkom dobrú myšlienku, avšak málo basketu a stále tmavé scény z auta. V druhej polke sa už začnete nudiť a túto nudu pretrhne akurát tak rozuzlenie zápletky, ktoré je dosť prekvapivé, ale čerešnička na pokazenej torte tortu nevylepší. 4/10 ()
Viac sklamaní ako príjemných prekvapení na mňa čakalo v tomto snímku......Osment, ktorý zaujal najmä v snímku Pošli to ďalej svojou charizmov.....ju akokeby stratil......príbeh samotný je nezáživný.....jediné čo stojí za to je rozuzlenie krimi zápletky......a Ryan Marriman tu tiež podáva fajn výkon.......**/*** ()
Pro svůj jubilejní 600. komentář jsem si zvolil právě tento zajímavý sportovní film, který se věnuje hře nazvané basketbal. Ale to není samozřejmě všechno, tento film je totiž více o kamarádství dvou dospívajících mladíků, kterým to docela klapalo, dokud se nevrátil z vězení bratr jednoho z nich. A tak spíše více než o basketbalu je film o přátelství a o poznání, že něco, co vypadá jako pravé přátelství, ve skutečnosti může být něčím jiným, na což musí ale jeden z hrdinů přijít sám a uvědomit si to. V hlavní roli je zde k vidění už v poněkud téměř dospělé roli bývalá dětská hvězda Haley Joel Osment, a i jako teenager vypadá a hraje docela solidně, a řeknu vám, že to byl dost nezvyk vidět toho malého klučinu najednou dospělého. Ale zahrál to dobře a nemohu proti jeho výkonu nic namítat. Zdatně mu potom sekundoval Ryan Merriman v roli místní basketbalové hvězdy. Vlastně až na Osmenta jsem zde žádné herce nepoznával, a to vždy u filmů vítám, protože se pak mohu snáze soustředit na film. A tento film byl opravdu docela vydařený, sportovní dramata mám rád, a pokud je to navíc spíše o teenagerech než o dospělých lidech, tak to je pak pro mě naprosto ideální kombinace. Takže tenhle film si ode mne vysloužil čtyři hvězdičky. Za určitou klišovitost a předvídavost strhávám totiž jednu hvězdičku. ()
Photo © SymPics International