Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když vám sedne to, jak Dr. Seuss svoje příběhy zaměřoval, že v sobě měli dost z ekologie, i když se pořád jednalo o příběhy pro děti, sedne vám i tenhle film. Ty příběhy v sobě mají nádhernou fantazii, jedinečnou, kdy se zde střetávají jak nápady v oblasti zápletky, tak i nápady vizuální, protože Dr. Seuss sám dělal i ilustrace ke svým knihám. Do filmu se to podařilo promítnout příjemně. Trochu jiný animák, ale ne zase tolik. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák, ktorý sa dostáva o krok bližšie neprekonatelnej dokonalosti štúdia pixar. Dr. Seuss napísal kopec kníh pre deti a tri z nich boli sfilmované. Grinch aj kocúr nezažali taký úspech ako mohli a preto sa štúdia rozhodli že to skúsia s 3d animáciou. Musím povedať že to bola dobrá voľba a konečne je badaťeľný úspech ktorý si tieto diela zaslúžili. Ja osobne mám najradšej Kocúra ale tento filmík je skoro dokonalý aj keď ho docenia iba krpci. Jim carrey nadaboval slona a naozaj mu to ide aj keď teda mohlo to byť aj lepšie skôr zaujme Steve Carrell ako starosta whovillu. Lenže aj napriek fantastickej animácií a skvelým charakterom a dobrodružnému nádychu , ktorý nás sprevádza celým príbehom najviac robí hudba od Johna Powella, ktorá je dynamická originálna a naprosto skvelá. Lenže aj napriek týmto atribútom nezabudni že je to rozprávka takže je tam nejake to moralizovanie a bohužiaľ je tam aj dosť badatelné ale vzhľadom na to, že toto bol pre mna taký návrat do detských čias dávam 4 aj keď slabšie hviezdičky ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poměrně nabušené Hortonovy eskapády se trochu tlučou s vyloženě dětinskými fórky v Kdovíkově, ale protože si film slušně drží tempo a má krátkou stopáž, nudit jsem se nestihnul. 7/10 P.S. Pokémon sekvence je naprosto geniální! (pozn. Český dabing je velice slušný, akorát zpočátku geniální komentář Zdeňka Svěráka začne být po deseti minutách tak trochu nadbytečný a otravný.) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka určená hlavne detskému divákovi. Pre dospelých tu veľa vtipov nie je. Najviac ma zaujal ten svet Kdovíkov, ktorý je podobný ako svet z Grincha. Vydaril sa aj český dabing. Hlavne Svěrákov komentár. Celkovo to je ale len taká príjemná detská jednohubka. V súčasnosti vznikajú oveľa prepracovanejšie animáky. 6/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama