Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (353)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Připomnělo mi to milovaného "Grinche" (Kdovíci, Jim Carrey, vypravěč), a i když to ani zdaleka nedosahuje jeho kvalit, jedná se o příjemnou podívanou. A navíc bych řekla, že je "Horton" jedním z mála animáků, které jsou zaměřeny spíše na děti než na dospělé (viz. minimum "dospěláckých" vtípků), což už je dnes unikát. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skrz-naskrz priemerný animák pri ktorom som mal po 50 minútach pocit, že ho sledujem už 2 hodiny. Množstvo banálnych a triviálnych vtipov ktoré sú určené predovšetkým pre malé deti. Na druhej strane hudobná zložka a kamera si pochvalu zaslúžia, animácia však bola iba priemerná. Keby sa celý animák niesol v takom duchu ako v poslednej 10 minútovke hodnotenie mohlo byť oveľa vyššie. Veľká škoda takto premrhanej šance ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dnešní konkurence je tak silná a obrovská, že by bylo nefér dát Hortonovi 5*. Přesto musím říct, že děj je moc pěkný, ač jednoduchý. Chyběly mi tu vtipné hlášky a trocha více stylu. Animace špatná rozhodně nebyla. Moje hodnocení je někde mezi 3 - 4*, ale jelikož mi přijde film docela podceněn, dávám 4. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Perfektní animace, výborný hudební doprovod. Solidní dětský scénář, místy velice povedené vtípky a vše završuje povedený český dabing. Na druhou stranu si řeknete, že jste to už asi někde viděli a že tento animák nepřichází s ničím novým... Máte pravdu! Přesto se jedná o nadprůměrnou rodinnou zábavu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ken Daurio, Cinco Paul .. Smutná sázka na jistotu kasovního úspěchu. Vzít slavnou knižní předlohu a přetavit ji do stylové animované podoby bez nějaké velké tvůrčí námahy. Americké peněženky se mohou zbláznit, ale ty české budou při otřásání jistě obezřetnější a ač se spousta českých recenzí nese v pozitivním (proč asi) duchu, skóre na naší db nezadržitelně míří do modrých, průměrných čísel. Tedy tam, kam Horton imho patří. ___ Snímek nabízí (obvyklý a zcela očekávaný) vytříbený vizuál, roztomilé zvířátka, skvělé hlasy dabérů. Jenže tím výčet kladů končí - nebo je vážně zábava "výpravný příběh" o záchraně civilizace ve smítku, honička se supem, umělé dýchání rybičce z plic do žáber anebo celý infantilní Kdosicov? I to, jak je na konci vše nuceně morální a dojemné? Jednu domněnku na závěr: děti, mimo pestrého, převážně do fialova laděného kabátku a roztomilé pralesní havěti, dění nejspíš příliš nezaujme ba ho nepochopí - dospělého/znalého diváka kýčovitý vizuál těžko dostatečně naplní a děj bude otravně nudit - byť k tomu John Powell tak dobře hraje a Pokemoní mezihra, jako jeden z mála momentů, loudí úsměv - na mě tak Horton působil. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Jim Carrey ovlivnil i to, jak bude Horton vypadat. Na začátku měl mnohem menší tlamu. V podáni Carreyho se ale změnil ve slona velmi upovídaného a s tím se změnila i velikost jeho tlamy. (Amplifier)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama