Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako z poviedky, čo poslal amatérsky nadšenec do nejakého regionálneho denníku. Pokusy o hokejové zápasy dopadli v podstate ako celý zbytok seriálu. Všetko pôsobí lacno. Od hercov, príbehu až po kulisy. Tešil som sa na seriál z hokejového prostredia, no dočkal som sa len ďalšieho športového paskvilu. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Hokej je moje já! Proto jsem hltal každou minutku. Konečně jsem poznal, jak to v takovém hokejovém týmu chodí, jaký život mají hokejisté - to jsem vždycky chtěl. Nahlédnout na hokej i z jiného úhlu pohledu. Čili jednoznačně 5 hvězdiček... To jsem ale ještě nevěděl, že opravdový život hokejisty vypadá úplně jinak. V Poslední sezóně je hokejista zobrazen přesně tak, jak si ho všichni chtějí představit. Realita je ale naprosto odllišná a musím se přiznat, že mě některé lamerské situace, komentáře nebo hokejové záběry přímo iritovaly. Čili jednoznačně 1 hvězdička. Sečteno vyděleno - *** ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mé zjištění je také, že seriál je čisto komediálního rázu. Hlášky od fetačky tipu: "Ne to ty si závislej" mně vždy naplňují smíchem jinými chectavými zvuky. Herci jsou zde otřesní jen Vaculík je klasická prodejná děvka, tak mu to v posledních letech jde a že mu to jde. Drama v žádném případě. Spíš neveselá komedie. Ale postupem času a s přibívajícimi díly, se to zlepšuje. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

A jak velkou eklamu do toho Ceska televize investovala, kudy jsem jel, tak tam byl obrovsky billboard a na nem Martin Dejdar s prilbou na hlavne tvarici se jako Jagr, Prospal a Slegr dohromady. Uz podle toho jsem cekal, co z toho doopravdy bude i kdyz ta reklama co bezela byla docela zajimava, hlavne hudba. No, reknu to asi takhle, Martin Dejrad neni dobry herec a Hynek Bocan uz neni dobry reziser, pousti se taky do vseho bez trosku premysleni. Pan scenarista Hejna pri psani scenare se stale zotavoval s totalni lobotomie a ostatni herecke vykony jsou na facku... Prosim, uz zadne dalsi radoby zajimave serialy z produkce ceske televize. Mam pocit, ze i ruzova zahrada je zajimavejsi... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)

Reklama

Reklama