Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Pro čechy jistě zajímavá látka a tedy potenciál který sliboval mnohé. Bočan nicméně potvrdil svou housenkovou dráhu co se tvorby týče. Hlavně co se týče dialogů a střihu je to příšerné. Ve chvíli kdy by měl moment gradovat třeba sportovním utkáním je to totálně nezvládnuté. Totální zklamání, scénáristu bych nechal zastřelit ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hokej miluju a bál jsem se co si nasi reziseri na nás pripravili. Nakonec musím uznat skvělé. Nezvyklé obsazení Martina Dejdara do hlavní role hokejisty Krola mě překvapilo, protože MD jsem si dovedl představit pouze u komediálních rolí, ale tady mě překvapil a zvládnul svoji roli bravůrně. Ještě jednou, díky Martine (Honzo?) ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Byl tady potenciál a někde na startu i dobrý záměr natočit dobrý seriál ze sportovního prostředí. Nestalo se. Stačilo pár dílů a vzdal jsem to. Scénáristické pletky se sprejery a drogami jsou vedené v nováckých mantinetelech a Bočanovo jméno za kamerou silně klame. Na vině je však scénář. Předpokládám, že se rodil velice snadno a rychle. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scénář je natolik špatný a z postav dělá stupidní chodící zombie, které jen říkají své repliky a ve chvílích, kdy má přijít akce v podobě aspoň hokejového zápasu se předvede režisér nezvládající dynamiku hokeje a akci včetně herců. Totální nezvládnutí látky a otevřená dvířka na další sérii, která bude až se na České televizi domluví zda první byla úspěch(=peoplemetry řeknou v Železného koláči jestli Poslední sezona měla aspoň 20 %). Jen doufám, pokud přijde další Poslední sezona, že se tvorby scénáře chopí někdo inteligentní se smyslem pro realitu. Nechci už podruhé vidět seriál o bohatém hokejistovi co se vrátí z NHL a své peníze uloží do malé banky, protože mu nedojde, že by to mohlo být rizikové...apod. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)

Reklama

Reklama