Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Seriál pomalu vyzdvihovaný až do nebes, a dnes po shlédnutí dvou dílů můžu konstatovat že to opravdu za nic moc nestojí a že to až zas tak nic převratného není. Už to sice dokoukám ale jestli mě to bude čím dál tím víc nudit tak přepínám a to nadobro! Nemůžu si pomoct ale poslední kvalitní seriál na ČT byl snad Místo nahoře vysílaný v roce 2004. Jedná se jen o další tuctově a narychlo sestavený seriál (jakých tu vznikají mraky) z různých aktuálních a problematických hříček ze současnosti. Herecké výkony nic moc (ne prostě ne Vaculík, Forman, Dlouhý, Zedníček tyto všichni pánové mi tam nějak nesedí, řekl bych že se tam přímo nehodí!). Kam se podělo jejich herectví na alespoň nějaké solidní úrovni? Až na pana Táborského zaměstnaného jako uklízeče zimáku, který zahraje opravdu vše a to s velkou chutí a smutkem zároveň, a takřka cokoliv co je mu podle dobrého scénáře napsáno. A že si tam zahrál sám velký Jarda Džegr to byl jen chytrý martekingový tah. Další typ seriálu kdy už předem vím jak to možná opakuji možná celé dopadne. Ale jinak si myslím že to tak bohužel dnes chodí, (intriky, konkurence, kšefty, lásky, zklamání atd.). Bohužel krutá realita. A Dejdarova určitě vysněná role. Co si budeme povídat. Ale vidět na ledové ploše a slyšet komentátory chrlící ze svých úst jen jeho jméno a to takřka po celý zápas a pomalu ve všech možných a různých superlativech to mi hlava nebere. Já chci vidět v akci také jiné. A samotné hokejové zápasy-přenosy a komentáře redaktorů? Ty jsou opravdu velice amatérsky pojaty a vetšinou bez většího efektu. Zlatý Pepíček Lauferů a jeho nezaměnitelný ale hlavně srozumitelný projev, a to byli prosím třicátá léta! Radši "No comment". ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 10/10 Efekty 7/10/// + vychytaná hudba, atmosféra, napětí, Martin Dejdar v hlavní roli, herecké výkony, osudy postav, vedlejší dějové línie, návykové -některé postavy (herci) mi nebyli moc sympatičtí (Simona Postlerová), má to jen jednu první sezónu (10 částí), střih/// Řeknu to na rovinu. Z českých seriálů poslední doby se jedná o ten nejlepší (srovnejte: Ulice (II. Řada) 7/10, Letiště 6/10, Horákovi 5/10, Ordinace 3/10 Pouta 1/10.) Sledování každý pátek se v tomto případě pro mě stalo drogou a každou část jsem si skutečně vychutnal. Jistě každý seriál má své mouchy a když ohlédnu do zahraničí (24. hodin, Smallville, Ztraceni,) nemůžou se ty naše těm zahraničním rovnat. Přesto jsem rád, že i u nás něco vzniká a pevně doufám že kvalita bude na vzestupné tendenci. Jinak postavy tohoto seriálu jsem si celkem oblíbil, o to více mě tíží, že nejspíš nedojde na pokračování, i když seriál skončil víceméně s otevřeným koncem. Za nejlepší část z celého seriálu však mohu považovat hudbu. S notnou dávkou se přesně strefovala do atmosféry děje a televizi jsem nevypnul dříve že skončili závěrečné titulky. Chválím i dodatečný díl „ Ohlédnutí za Poslední sezónou“ Nejedná se o klasický film o filmu, nýbrž o komentovaný sestřih, který rozhodně seriálu nedělá ostudu. Přináší i zajímavé informace a dává nám příležitost se rozloučit se herci i se seriálem samotným./// Celkem 85%/// ()

Reklama

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Ivan Hejna .. Další české seriálové hnojivo pro nenáročné mozečky.. Ve zkratce jeden díl - Kluk si myslí, že jeho holka se kurví, ta se nekurví, ale přesto se on chová jak kurva. Proto se pak začne kurvit. Mezitím manželka hlavního hrdiny se potká se svým kamarádem, kterej je kurva a ona se kvůli svému manželi začne kurvit. V další dějové linii se osud a český stát zachová k jednomu pánu jako kurva, on se snaží, snaží, není mu to nic platný, tak se chystá zachovat jako kurva. A nakonec hlavní hrdina zjistí, že se jeho manželka kurvila, tak se zachová jak kurva. (c) Nin ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mé zjištění je také, že seriál je čisto komediálního rázu. Hlášky od fetačky tipu: "Ne to ty si závislej" mně vždy naplňují smíchem jinými chectavými zvuky. Herci jsou zde otřesní jen Vaculík je klasická prodejná děvka, tak mu to v posledních letech jde a že mu to jde. Drama v žádném případě. Spíš neveselá komedie. Ale postupem času a s přibívajícimi díly, se to zlepšuje. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak strašné, jak se může na první pohled zdát. Samotné příběhová linie zde trpí jistou nevyvážeností a přeplácaností. Po několika dílech omrzí neměné chování hrdinů a neustálé omílání stejných problémů, kladem není ani chladná režie, které chvílemi působí až komicky. Stejně tak je nevhodně zvolený střih a rychlé přechody, které k obyčejnému dramatu nesedí a místo zvyšování tempa spíše fungují jako nástroj roztrušující divákovu pozornost. K hokeji, který tu hraje spíše druhé housle se nemá ani cenu vyjadřovat, chybí mu jak údernost skutečného zápasu, tak i dynamika, obyčejné snímání s odstupem, tak i již několikrát zmiňovaná tvrdost. Dokonce ani hrdinové nenapomáhají zvýšení kvality. Jedná se o obyčejné figury, které až zarážejí svou plytkostí. Divák si od nich drží odsup, neboť je mu jasné, že se jedná jen o sbírku oblíbených charakterů, která působí - ostatně jaké celý seriál - nehorázně uměle. Dvě hvězdičky dávám zejména za slušný hudební doprovod, odvahu přijít s něčím novým a pár slušných scének. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • HC Olymp hraje své zápasy v Tipsport areně, kde sídlí Bílí tygři Liberec. (HONXX)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno