Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Phex 

všechny recenze uživatele

V zemi kde vrcholovou hokejovu soutěž hraje i poslanec jejího parlamentu se na seriál z hokejového prostředí musela těšit půlka národa. Obzvlášť, když ČT svůj produkt podpořila masivní reklamní kampaní. Výsledkem je ale pouze mix Místa nahoře a Dlouhé míle. Z toho prvního si bere (tvůrci měli asi strach, že hokej by 10 hodinových dílů neutáhl) řadu vedlejší nehokejových postav a motivů ze "současného života" (sázení, korupce, nevěra, drogy, sprejeřina) z toho druhého pak hlavní linii - konec kariéry, úspěšného sportovce. Zápletky jsou stejně jako chování postav příliš jednoduché, naivní a předpovídatelné. Asi nejsrandovnější je jak pan hokejista Krol přijde o všechny peníze a padne tak hluboko, že dělá pingla a pak jde dokonce i na pracák. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě jako hokejového fanouška patričně tvrdý náraz na hrazení. Místo toho, aby autoři vybředli z bahna seriálových konvencí, se ochotně zařadili vedle komerčních mýdlových oper a ačkoli nepochybuji o tom, že ve sportovním prostředí nejsou intriky neznámým jevem, nemuselo se dát různým psychologickým pochybnostem takové množství prostoru. Samotný hokej upadl do pozadí... a propos, hokej? Upřímně, nevěřím, že tvůrci pod tuto pokličku vidí více než třeba já, řadový fanoušek. Od mediálních vystoupení po atmosféru kabiny těžce naivní, tudíž nemůžu udělit seriálu nic jiného než trest do konce utkání s následným disciplinárním trestem - v řeči zdejšího kmene tedy 0%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Scénář je natolik špatný a z postav dělá stupidní chodící zombie, které jen říkají své repliky a ve chvílích, kdy má přijít akce v podobě aspoň hokejového zápasu se předvede režisér nezvládající dynamiku hokeje a akci včetně herců. Totální nezvládnutí látky a otevřená dvířka na další sérii, která bude až se na České televizi domluví zda první byla úspěch(=peoplemetry řeknou v Železného koláči jestli Poslední sezona měla aspoň 20 %). Jen doufám, pokud přijde další Poslední sezona, že se tvorby scénáře chopí někdo inteligentní se smyslem pro realitu. Nechci už podruhé vidět seriál o bohatém hokejistovi co se vrátí z NHL a své peníze uloží do malé banky, protože mu nedojde, že by to mohlo být rizikové...apod. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tvářilo se to jako velmi zajímavý projekt z netradičního prostředí, ale první dva díly dokonale naplnily to, co jsem čekal. Typická seriálová slátanina z české produkce, scénář naprosto neskutečně seštupovaný z různých "současných ožehavých témat", jejichž koncentrace je nesnesitelná, naprosto nelogická a mimoděk komická, figury jsou modelínové a podivně se kroutí, herci dojemně špatní a jako třešnička na dortu tu září příšerně provedené "in game" záběry, doprovázené nehorázně amatérským komentářem, proti němuž vypadají Tittelbach a Poulíčkem jako králové mikrofonu. Bočan jen a jen potvrzuje, že jeho seriálová forma z posledních let stačí sotva na rezervu, ačkoli vezmeme-li úvahu celkovou kvalitu českéh seriálového týmu, byl by z toho možná druhý útok. Což však není kompliment Poslední sezoně. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Seriál nestojí za moc, nejen ti "hokejisti", ale všichni vypadají strašně nepřirozeně, takže jsem nevěřil Dejdarovi tu zašlou hvězdu NHL a ani Táborskému toho uklízeče. Myslím si, že by pomohla trocha humoru, tak jako v Okresním přeboru, protože na hokeji je nehorázná sranda. Dávám 5/10, ale nebýt toho hokeje, poslal bych seriál ke stejným "skvostům" jako Ulice atd. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)

Reklama

Reklama