Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že Santa není jedináček ? Netradičně pojatá vánoční komedie, zaměřená tentokrát na Freda Clause, který žije již od pradávna ve stínu svého slavného bratra.. Je to takové originálně neoriginální, ale já se dobře bavila. Celý film navíc trochu vyzdvihuje Kevin Spacey, sympaťandy Rachel Weisz a Elizabeth Banks a tak trochu i Paul Giamatti, který ztvárnil snad nejméně pohádkového Santu v historii, ale zato takového nejlidštějšího. Měl by si však lépe vybírat choť, protože paní Clausová byla neskutečně otravná :) O Vánocích nelogiku a hloupoučké momenty ráda odpustím, protože jinak se mi to líbilo.. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, co to zase bude za ptákovinu a kupodivu mě film docela bavil. Ne že bych se válela smíchy pod stolem, nebo v tom hledala nějakou hlubší myšlenku, ale Vince byl chvílema zábavnej. Působil jako rošťák a ve finále zachránil Vánoce. Sice nevím, jak bych se tvářila jako dítě, kdybych dostala obruč, ale tak když její výroba trvale nejméně času :-))) Holčičky dostaly obruče, chlapečci pálku, všichni byli spokojení (někdo více někdo méně), tradice Vánoc zůstala zachována a jede se dál:-))) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Vianoce sú produkt, filmy o Santovi tiež, a sebe-lepšie tvorcovské, či herecké obsadenie s tým nič nepraví. Jednoducho natočiť kvalitnú komédiu na štýl milej a nenásilnej rozprávky je dnes v hollywoodskej produkcii (pokiaľ sa nejedná o animované filmy) problém. Cez to všetko je tento film asi to najlepšie za posledné roky spomedzi tých, ktoré sa zameriavajú na vianočnú tematiku. Príbeh nešklbe za vlasy, má množstvo vedľajších postáv i zápletiek, čo pomáha udržať divákovu pozornosť popri pomerne nudnom a tuctovom hlavnom príbehu. Hlavne výber Paula Giamattiho bol najväčším omylom, ostatní sa predviedli vo veľmi dobrom svetle, cameá troch bratov boli znamenité a Kevin Spacey znova potvrdil, že dokáže zahrať bársčo. Škoda, že Dobkin niečo podobné nedokázal ako režisér. Po dvoch kvalitných filmoch som mu začínal veriť. 60%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Viděl jste někdy stom vyrůstající ve stínu jiného? Je neduživý a pokřivený, protože se ohýbá a kroutí v zoufalé touze po slunečním svitu! Kdyby ten větší strom někdo prořezal, mohl by pak vyrůst i ten maličký, ale tak to v životě nechodí, mám pravdu? Všichni totiž milují ten vysoký strom, na ten jsou pyšní a ten malý vedle je jim trnem v oku! Ten malý, který odmítá růst správně. Dokud někdo nepřijde a nepokácí vysoký strom, malý se ke slunci nikdy nedostane. NADOSTANE!" Toto je pro mě osobně velmi trefná věta, která ve filmu hraje velikou roli! A s blížícím se časem Vánoc, je tento kousek geniální nalazení!!! Vince je frajer! 90% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama