Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Paul Giamatti bol super...viacmenej ako vzdy, scena surodeneckej terapie rovnako uplne paradna, ale inak mi tento film v podstate nic ine neponukol, v celku ma nudil a nebyt dvoch spominanych obrovskych pozitiv (a ano, este aj Kevin Spacey bol viac nez dobry), hodnotenie by som dal aj nizsie. Takto slabych 2,5/5* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já prostě vánočnímu filmu nedám méně než tři hvězdičky. Vánoce miluji a proto vše, co se okolo nich točí, mám rád pro tu neopakovatelnou atmosféru. Mé dcery se dost nasmály a to je pro mě to nejkrásnější. Městečko na Severním pólu bylo úžasné - hlavně ty lucerničky. A ten poklidný, harmonický elfí životek... Začínám mít rád Vince Vaughna. PS: Není nad pohled na rozzářené děti, když vidí, a následně rozbalují, pod stromečkem dárečky. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Santa má bráchu je další z mnoha variací na téma, jak vznikl kult Santy Clause (a že už jsem jich viděl docela dost, vzhledem k tomu, že se na vánoční filmy specializuji). Tentokrát k tomu jako bonus dostáváme i Santova bráchu, který vyrůstal v jeho stínu a od jisté doby nenávidí Santu i Vánoce, a navrch tu máme i Santovy rodiče, což hned tak v nějakém filmu o Santovi neuvidíte. Ale film zachází ještě dál. Santa totiž není svým pánem, ale má nadřízeného, kterým je expert v oboru výkonnosti (charismatický záporák v podání výtečného Kevina Spaceyho) a který chce Severní pól a tím pádem i Santu zrušit. A když se do toho začne plést Santův brácha, tak se opravdu můžeme začít reálně bát, že Vánoce už nikdy nebudou. Takže pokud jste až dosud poctivě četli můj komentář, tak vám asi došlo, že tenhle film se snaží od ostatních variací na vznik Santa Clause některými prvky odlišit a být originální. Což se mu možná i místy daří, ale faktem zůstává, že chvílemi nehorázně nudí a jindy si zase až moc vymýšlí. Ale naštěstí je povětšinou film vyvážený a děj se tak kolem poloviny filmu solidně rozjíždí. Navíc Rachel Weisz svou krásou prozáří každý film, kde se objeví, a ani zde tomu nebylo jinak. A jak už tu zmiňují někteří jiní uživatelé, nápad s anonymními bratry slavných lidí byl prostě a jednoduše geniální a neměl chybu. Ale nakonec se tedy přikláním k průměrnému hodnocení v podobě tří hvězdiček, protože tenhle film zřejmě v mých očích a myšlenkách nebude patřit k těm nezapomenutelným. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Santa Claus je můj bratr. - To vidím." Klasický vánoční příběh o Santovi dostal v tomto případě naděleny dva nadvánoční atributy. Jednak přerostlého Freda Clause se sympaticky cynickým červeným pláštěm a zejména vynikajícího kontrolora efektivity výroby vánočních dárků Clyda Northcutta. Tato dvojka mě hodně bavila a jen doufám, že tohle byl dokument, protože jsem byl celý život hodný, takže si určitě zasloužím, abych pod stromečkem našel něco víc než ponožky, pyžamo a vodu po holení. Frede, potřebuju kondomy s příchutí chilli papriček, tak to s bráchou domluv. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama