Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Kdovíproč natočili prvních 6 nebo 7 dílů (už si přesně nevzpomínám) až skoro tragicky špatně. Asi aby odradili slabší povahy, těžko říct. Každopádně pak se to najednou zlomí, nabere to rozsah a tempo více než místy pětihvězdičkové a člověk pochopí, proč to v Americe propadlo, protože takovéhle psychologicky propracované kopání do jejich mentality neměli šanci rozdýchat. Škoda předčasného zrušení. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S výnimkou úvodných dielov sa Jericho veľmi pomaly rozbieha ale približne v polovici prvej série nastáva zlom a seriál začne náhle výborne fungovať nielen po vztahovej stránke ale i stránke dramatickej. To či sa potenciálom plytvá a či vízia jadrovej katastrofy na území USA mohla byť i pochmúrnejšia, nechávam na druhých. Mne skĺbenie apokalyptického námetu, konšpiračného thrilleru a rodinnej drámy aj napriek nedostatkom v úvode a aj vďaka výbornej gradácii v druhej polovici seriálu, v podstate sadlo. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Já nehodnotil Jericho?", divím se po cca roku a půl na CSFS... Tento seriál jsem objevil na MovieZone, a přesto, že se mě herní pecka Fallout nikdy nijak zvlášť nedotkla, tak seriál, který měl udajně mít stejnou atmosféru, mne okamžitě zaujal. Postapokalyptický svět, ve kterém nikdo neví, jak se to vlastně stalo - no ať mi nikdo netvrdí, že to nezní lákavě! Prvních pár dílů se na zvláštní scénáře celkem dalo dívat (hlavní zásluhu na tom má moc sympatický, tvrďácký hlavní hrdina), pak v půlce přišla docela nuda, a na konci seriál překvapil, jak konečně dokázal být napínavý. V Americe ani jinde ve světě nicméně příběhy z kontaminovaného světa moc úspěšné nebyly, a druhá série tak vznikla spíše na truc. A dramatický seriál se rázem proměnil v telenovelu! Viděl jsem první dva díly, a byla to katastrofa... nechápu, jak se vše mohlo tak razantně zvrtnout, ale druhá sezóna mě spíše rozesmívala než bavila. Jo a za krásnou blonďatou herečku, přítelkyni pana tvrďáka, palec nahoru. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku seriálu jsem hodnotil 3*. Teď (po 1. sérii) jsem si však položil otázku: ubrat 1* seriálu HEROES nebo přidat 1* JERICHU. Nakonec tedy vidíte, jak jsem se rozhodl! To, co chybělo (paradoxně lépe natočeným) HEROESŮM jsem tady našel. Emoce! Poslední díly seriálu jsem prožíval nejvíce - asi jsem se trochu více sžil s hlavními hrdiny - a výsledek je tedy nadprůměrný (3,5*)! :-) ()

Dohaja 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je to dobrý seriál niektorým sa síce nezdá ale postupom času sa to rozbehne a je z toho poriadna dráma. Keďže na USA boli zhodené jadrové zbrane a ľudia z mestečka Jericho no vlastne celé štáty si skúsili ako sa žilo v minulosti bez spojenia, energie. Dúfam, že podobná situácia nikdy v skutočnosti nebude aktuálna. Verím, že budeme žiť stále v mieri. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • V Nemecku bol kvôli nízkej sledovanosti seriál stiahnutý po 14. epizóde. (rador)
  • Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)
  • Internetová stránka, kterou Hawkins v páté epizodě navštíví je turecká verze MSN. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama