Reklama

Reklama

Chytrák a dva společníci

  • Itálie Un Genio, due compari, un pollo (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvodníček Lokomotiva Bill a jeho souputnice Lucy se na Divokém západě živí vším možným. Naposledy se jim podařilo ukořistit stříbrné mešní poháry a kříž, ale teď ne a ne sehnat kupce. Naštěstí se na scéně objeví starý známý Joe Dík, který má v rukávu vždy několik triků a pod kloboukem plán na nesmírné bohatství. Tentokrát má Joe vyhlídnuto tři sta tisíc dolarů v pevnosti Christobal, které velí zkorumpovaný major Cabot. Aby ovšem vykutálený plán fungoval, bude potřeba falešný zrzavý plnovous, pomatený milovník káňat a hora dynamitu. Navíc se Bill nikdy nesmí dozvědět o všech krocích najednou – jeho krátká rozbuška a nefalšovaný vztek totiž sehrají důležitou roli ve velkém finále... Komediální western se zamotaným plánem loupeže natočil v italsko-francouzsko-německé koprodukci režisér Damiano Damiani, známý spíše italskými krimi a politickými thrillery. Přestože svůj westernový debut si odbyl už Kulkou pro generála (1967), teprve u filmu Chytrák a dva společníci si Damiani zkusil lehkovážnou verzi žánru, kterou ve světě proslavilo komediální duo Bud Spencer a Terence Hill. Právě Hill se zhostil ústřední role Joe Díka a trojlístek pak doplnila francouzská herečka Miou-Miou a kanadský rodák Robert Charlebois. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

crha 

všechny recenze uživatele

Jenom za Terrence, Leona a Morriconeho nebudu nadhodnocovat. Ani jeden z nich za to sice nemůžou, ale já jsem se nudil. Je mi líto, i když všichni dělali co mohli, tohle se moc nepovedlo...Teď udeřím toho chlápka a on se usměje a řekne: "Necítil jsem vůbec nic, protože jsem vojákem páté kavalérie!" - Bolelo to? -Ne, pane! - Proč ne? - Protože jsem vojákem páté kavalérie! - A teď, bolelo to? - Ne pane! - Proč ne? - Protože to nebyla moje noha! ... dal bych rád víc, snad příště. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jestli něco z filmového ranku obvzlášť miluju, tak jsou to stylové spaghetti westerny, tak jak je krásně reprezentuje úvodní scéna. Jestli něco nemusím, tak italský smysl pro bláznivý humor. A pokud něco vyloženě nesnáším, tak je to hrubě nepovedený italský smysl pro bláznivý humor, který tu, bohužel, panuje se svou všudypřítomnou trapností nad většinou stopáže. Dojmy nezachraňuje ani hlavní trio hrdinů, z nichž jeden je nijaký, jeden antisympatický a afektovaná Lucy je skutečnou "třešinkou" na dortu divákova utrpení. Z největšího bahna táhnou tohohle chytráka a jeho dva vykutálené společníky alespoň nádherná kamera, hudba a několik málo momentů, kdy to na chvíli funguje tak jak má. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Takový zmatený propletenec jsem už dlouho neviděl.Ve filmu se toho děje strašně moc a děj pádí neuvěřitelně rychle kupředu,zároveň mi však celý ten splašený děj příjde,že je o ničem,že se jen závratným tempem vrší na sebe scéna za scénou,prostředí za prostředím,ale logika tomu utekla na míle daleko.Všechny postavy jsou strašně průhledné a zároveň nerozlišitelné,a jak to vlastně mezi všemi je jsem se nedozvěděl až do konce filmu.Terence Hill je zde každopádně nejsilnějším článkem(ikdyž právě jeho postava je absolutně ta nejnepochopitelnejších) a bez něj by šlo o naprosto nekoukatelný snímek. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trvalo to skoro dvě hodiny, ale kdybych měl teď sepsat na dva řádky, o čem to bylo, zapotím se víc než středoškolský adept během maturitní slohovky. Dobrá hudba a pěkná krajina samo o sobě nestačí na dobrý film, a protože jednotlivé scény naprosto nedrží pohromadě, budu tentokrát westernovým nepřítelem. I průměrný klišoidní kousek je proti tomuhle nesmyslu filmem roku. Dvojnásobná škoda, protože nepamatuju, kde to Miou-Miou takhle moc slušelo (to ty tentokrát rovné vlasy). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Slušně zábavná westernová komedie. Vykutálený Joe Dík (Terence Hill) dokáže donutit svého kamaráda Billa Lokomotivu (Robert Charlebois) a jeho společnici, naivní Lucy (Miou-Miou), ke svému plánu. Jednak tím udělili lumpům lekci, a také díky tomu přišli k penězům. I když ne nadlouho. Z dalších postav stojí za zmínku prohnaný major Cabot (Patrick McGoohan) a jeho komplici seržant Milton (Raimund Harmstorf) a Jacky Roll (Piero Vida) a smolařský plukovník Pembroke (Jean Martin). Poměrně vtipné a hravé dobro uštědří pořádný políček hamižnému zlu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Některé části negativu natočeného filmu byly ukradeny a již nikdy nebyly nalezeny. (špaček421)
  • Natáčelo se i ve slavné Monument Valley ve státě Utah. (Rugero)
  • Poslední western, na kterém pracoval Sergio Leone. (špaček421)

Reklama

Reklama