Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba...už jsem viděl pár filmových či seriálových pokusů o to přiblížit tvůrčí proces a zákulisí TV pořadů. A až Studio 60 se to povedlo naprosto dokonale, protože úžasně propojuje žánr komedie a dramatu. 30 Rock se může jít zahanbeně skroutit do kouta a umřít;-) P.S Perryho sice proslavil Chandler z Přátel, ale pro roli Matta v Studio 60 se narodil. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomuto seriálu v podstatě náhodou, ale díkybohu (to by se Mattovi nelíbilo:) za ní. Studio 60 mě totiž okamžitě dostalo. Nekonečně perfektní nebo spíš perfektně nekonečné dialogy, zajímavé téma a v neposlední řadě opravdu povedené herecké obsazení! Čtveřici nejoblíbenějších počínaje Stevenem Weberem, Amandou Peet a Bradleyem Whitfordem uzavírá Matthew "Matt" Perry. Ten pro mě vždy byl (a už asi i navždy bude) herec spjatý především s postavou Chandlera, ale v tomhle seriálu ukazuje i trochu jinou tvář. Tvář dost možná ještě o něco bližší jeho skutečnému životu a jeho výkon patří jednoznačně k tomu nejlepšímu. Ano, některé epizody lze označit jako slabší, ale to považuji u seriálů za naprosto normální. Daleko důležitější je pro mě celkový dojem a ten je jednoduše perfektní. I ten závěr je s ohledem na to, že je to první a zároveň poslední řada, takový jaký jsem si ho přál. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne, možná za dvacet, možná padesát nebo možná v příštím miléniu se o tomto seriálu dočtete v učebnicích jako o nejlepším a svého času tragicky nedoceněném příspěvku televizní seriálové zábavy. Studio 60 on the Sunset Strip je totiž mistrovské a po všech stránkách naprosto vyrovnané dílo. Pokud to máte v hlavě aspoň trochu srovnané, tak tento seriál nelze nemilovat. Vážně. 10/10 ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem původně dát 3* - ne že by seriál nebyl dobrý, ale nějak jsem ofrňoval, jak je těžké se někdy chytat, že je to dobré více pro Američany... Ale pak jsem se díval na „Bratři a sestry“ a jestli chci tři dát jim, tak musím jednoznačně ocenit tvůrce či tvůrkyně „Studia 60“ za jejich tvořivost a za to, jak je seriál VTIPNÝ. Inteligentní humor aby člověk v telce hledal lupou. Ke konci už se zase v titulcích nechytám, a rozdělit epizodu na tři díly... a čtvrtý díl je taky jen pokračováním předchozích částí... :( Ale stejně hvězdička za jednu z nejlepších hlášek co jsem poslední dobou slyšel („On vám k snídani přinesl jinou objednávku!“ „Ale ne… to já jím, než mi přinesou moje jídlo.“), nebo za panenku - miminko, ze kterého se nechtěně stane reálný Chucky ;) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Další z řady seriálů, které i přes své nepohybné kvality doplatily na mizerný vkus amerických diváků. Studio 60 je svěží, originální, vtipné a především příjemně civilní drama, v němž se nic neděje nadarmo a vše má vždy svůj smysl. Matthew Perry opět ruluje, Amanda Peet nebyla nikdy sympatičtější, Bradley Whitford dokazuje, že má už dlouhá léta na víc a... a takhle bych mohl pokračovat až do vyčerpání sil. Jak už podotkli mnozí přede mnou - Studio 60 je v rámci svého žánrového korýtka příkladem dokonale zvládnuté práce. Sorkin na hrad! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Matthew Perry nejprve roli Matta Albieho odmítl. Aaron Sorkin však nechtěl v této roli nikoho jiného a ne, nebral jako odpověď. Perry si tak své rozhodnutí rozmyslel a do projektu se zapojil. (Caszidy)
  • Původní název seriálu měl být Studio 7 on the Sunset Strip. Jméno bylo změněno poté, co tvůrci zjistili, že v roce 2004 běžel krátce projekt WB stejného názvu - Studio 7. (Caszidy)
  • Postava Harriet Hayes (Sarah Paulson) je volně inspirována bývalou přítelkyní tvůrce seriálu Aarona Sorkina, Kristin Chenoweth. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama