Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Všechny velkoobjemové mozky USA byly soustředěny do malého městečka Eureka, které se tímto způsobem stalo nejchytřejším městem na světě. Roztleskávačky zde vylepšují teorii chaosu, konstruktér raketových motorů odtahuje auta a o tom, co se děje v Sekci 5 je snad lepší nic nevědět. Jednoho dne se však průměrné IQ města sníží o několik bodů. Právě totiž přijel nový šerif Carter, pro kterého je sice nadlidským úkolem sečíst dva zlomky s různými jmenovateli, ale oproti ostatním obyvatelům města umí zachytit stopu zločinu a se sarkastickou hláškou na rtech ji buldočím způsobem sledovat. Od této chvíle již v poklidném městečku, ve kterém se jenom občas přemísťují lidé nebo předměty do jiných časoprostorových dimenzí, nebude nic jako dřív. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jack Carter má IQ 111, což z něj v Heuréce dělá obecního blba. Oficiálně vykonává funkci šerifa a jeho žádosti o molekulární tamto, nebo interdimenzionální tentononc se u geniálních obyvatel městečka setkávají většinou s posměchem. Ovšem Jack je vybaven koňskou dávkou zdravého selského rozumu a tak genitálním posměváčkům většinou rychle zklapne. Výborný seriál z ghetta pro intelektuální smetánku. ()

Reklama

filmator 

všechny recenze uživatele

Zábavná a oddychová policejní mutace Gilmoreových děvčat (americké maloměsto a různorodé figurky), Krajních mezí (záhadné případy), Akt X (ještě záhadnější případy + Sekce 5 v Global Dynamics, záhadné "cosi" v sekci 5 apod.), Doktora Hollywooda (člověk zvenku se seznamuje s domorodci) a Knightridera (viz mluvící byt S.A.R.A.H.) :-) Ideální večerníček. Dodatek po půlce 4. série: To, co jsem napsal výše, platilo především o prvních dvou sériích. Postupně se z toho stává spíše romantická vztahovka na sci-fi pozadí. Pro někoho ideální kombinace, já jdu s hodnocením o bod dolů. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Skvělý seriál, úplně mě nadchl... I přes výtky některých, že už to všechno viděli a že je to jakýsi klon SG apod.... Mě děj vždy překvapí, i když znám SG nazpaměť, vůbec souvislost nevidím (nejspíš tam bude, ale gratuluji tvůrcům za výborné zamaskování), navíc je to tak odlišné prostředí, že hvězdné lodě jsou opravdu něco jiného... Seriál je spíše rodinný, s rozvíjejícími se vztahy nového šerifa Jacka Cartera a jeho "neposlešné" dcery Zoe s ostatními obyvateli malého městečka Eureky nacpaného k prasknutí nej vědci všech oborů... Co díl, to jeden průser některého z vědátorů a pořádná zápletka... Taková oddechovka se vždy dobrým koncem... Pustím si to, když mám depku a jsem zase happy... 100% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

1. a 2. sezóna 75 % [Třetí série] Tak a už i hrdě svá a i originální Euréka nám kvalitou ustala v opakování a nekonečné smyčce nudy. Nulový vývoj samotného seriálu či jeho pokrok je pro mě dále nepřekonatelný problém. Dvě sezóny neustále stejných postupů a vlastně i humoru zkrátka držel pohromadě Colin Ferguson. Dále to už ani on nezachráňuje a vše se přejí. Musím říct, že schematická trojička Fargo, Zane a Lucas mi pijou krev, protože jsou hloupě snad za všemi situace, které v ději nastanou. Poslední díly ze 43 epizod, které nám nabídly tři roky v podivuhodném městečku se ale už nemůžou chlubit popiskem "zábava". 3. sezóna 50 % ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)

Reklama

Reklama