Scénář:
Andy KrausKamera:
Peter BencsíkHrají:
Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)VOD (2)
Série(10) / Epizody(164)
Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)
(více)Recenze (299)
jednoznačně nejlepší komediální seriál, který byl za posledních 30 let vytvořen... zprvu se přiznám, že jsem k němu přistupoval hodně, hodně rezervovaně po zkušenostech s trapnými pokusy o české "sitkomy" jako byli např. Novákovi apod... Po shlédnutí dvou dílů jsem začal mít zájem větší a větší a nakonec jsem si sehnal celé tři série a mohu se na ně dívat dokola... Humor je zde přirozený, nenásilný...míchaný smích (když už toto zlo musí být) je také v mezích únosnosti a herecké improvizace aktérů jsou téměř dokonalé... Samozřejmě že by se našly chyby, ale je to jinak dokonalá oddechovka zejména pro ty, pro které není Slovenský jazyk jazykem cizím... ()
Když jsem byla u babičky na Slovensku (2006), viděla jsem 1 díl. U nás se čistě sitcom v tu dobu nevysílal, takže ani není s čím srovnávat, oceňuju aspoň snahu, sem tam sem se i zasmála, ale myslím, že nikdo ani nečekal dosažení kvality americké tvorby. To se zatím nepodařilo ani nám, ani našim SOUSEDŮM:) ()
Je jasné, že tento sitcom nebude v červených číslech a jen težko bude vyhrávat jednoho Oscara za druhým, ale přece jen jsme každý jiný a ne všichni diváci jsou nároční a tohle je přesně pro ty, kteří nemají nějak vysoké nároky. Bohužel comeback Susedom uškodil a nové díly už nemají v sobě to, co měly ty staré, u nichž se dá v klidu pohodově posedět, odpočinout si, vypít si pivko a semtam se zasmát nějaké té Františkově, nebo Lászlóvě hlášce. ()
Vynikající sitcom našich sousedů :-) Jak nemusím všecko ze SR, tak mě naštěstí příjemně překvapil a chytil. Vtipné, svižné, neokoukaní herci, pořád má člověk chuť na další díly, které by vždy mohly být delší a děj ruší jen reklamy. Člověk se i trochu naučí slovensky (a možná i maďarsky:) To Češi opravdu nemají, navzdory všem těm Kotkům a dalším kokotům. ()
Slovenský sitcom, u kterého se ráda zasměju a rozhodně bych ho neházela do odpadu. Dlouho jsem nevěděla, že oba protagonisté - Peter Marcin a Andy Kraus, jsou také jeho scénaristé. Jednotlivé příběhy celkem přesně vystihují epizodky ze sousedského života, akorát je jen mírně zveličují. Nemůžu si pomoct, ale herectví Andyho Krause mi hodně připomíná Rowana Atkinsona. A jeho Mr. Beana nikdo do odpadu nehází...Ocenění zaslouží svižné dialogy a úžasně prořízlá pusa Zuzany Tlučkové. Epizoda "Velká noc" je například bohovská. :)..Souhlasný komentář: vrba68 ()
- Bytovku, v ktorej predstavitelia seriálu v prvých troch sériách bývajú, a môžeme ju vidieť na exteriérových záberoch, nájdeme v Bratislavskej mestskej časti Dúbravka, konkrétne na adrese Hanulova 2. (ČSFD)
- V seriáli hosťovali napr. Martin Malachovský, Helena Vondráčková, Jana Hospodárová a Zlatica Puškárová. (pravo)
- V epizodě je zmíněna komiksová postava Hulk, seriál Mr. Bean (od r. 1990), zpěvačka Cher a moderátor Patrik Švajda. (Zix.)