Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný príbeh, ktorý je veľmi slabo natočený. Otec, ktorý sa spolu s rodinou snaží vyrovnať so smrťou milovaného syna a muž-vrah, ktorý stojí pred veľkou dilemou: priznať sa, alebo na všetko zabudnúť, aj keď je to nesmierne ťažké. Hereckým výkonom sa nedá čo vytknúť. Mark Ruffalo snáď o kúštiček prevyšuje Joaquina Phoenixa. Lenže kameňom úrazu je réžia. Terrymu Georgovi sa podarilo natočiť film, ktorý je vo viacerých fázach nudný a rozťahaný ( to si myslím aj o jeho Rwande). Snímok sa končí dosť predvídateľným záverom. Reservation Road mohla byť výborná dráma, no namiesto toho je to len ďalší priemerný film, na ktorý si o pár dní nebudem ani pamätať. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu takový to napětí, který známe například z filmu Hon. Tady se taky jedná o velice vážný téma, navíc příběhy dvou hlavních postav jsou výborně propletený, i když se to ze začátku úplně nezdá. Ale ten výsledek by mohl být určitě lepší nebo aspoň jinej. Jsou místa, kde se atmosféra šroubuje do výšin, ale pak jsou takový nějaký hluchý mezipasáže, který to zase sráží dolů. Přitom casting je výbornej a slušný drama mohlo být na světě. Takhle je to jen průměr, možná mírnej nadprůměr. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenár stavia čisto na psychologickom základe, pričom tá výstavba nie je bohvieako pevne postavená. Na krimi strunu sa tu príliš nehrá, ako sa veci majú vieme hneď od začiatku a pátranie Ethana nie je pre diváka nijako napínavé, čo by samozrejme nevadilo, ak by film fungoval na všetkých ostatných úrovniach uspokojivejšie. Veľa zachraňujú samozrejme herci, bez Ruffala a Phoenixa by išlo o vec, po ktorej by nikto nesiahol. Je to škoda, cítime, aký potenciál sa v príbehu skrýval a ostal nevyužitý a predpokladám, že kniha poskytuje zrejme intenzívnejší a uveriteľnejší zážitok. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je film o něčem, co žádný rodič nechce nikdy zažít. Smrt svého dítěte. Zbytečnou smrt svého pokladu, všeho co má a co mu bylo na světě nejmilejší... Přiznávám, na tyhle filmy mám problém koukat, ale risknul jsem to. Nedivím se Ethanovi, že se snažil vraha (ano vraha) vypátrat. Konal bych asi stejně. Film však hraje na příliš mnoho náhod a ne každá postava se chová tak, jak by se asi v reálu skutečně chovala. Ten začátek je hodně emotivní, to musím nechat. Ten závěr je mírně řečeno zvláštní... A já si kladu otázku, jak by na mne film působil, kdybych nebyl táta. A bojím se, že o dost méně a tady cítím problém... Takže i přes dobré herecké výkony hlavní trojice nemohu jinak a dávám jen za 3 podepsané míčky od Red Sox. * * * ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten typ filmu, kde jsem si asi 10krát v průběhu sledování řikal: "Jen doufám, že tohle nikdy nezažiju, ani na jedný straně." Strašně těžký téma je tu podaný dost citlivě. Herecky mě zaujal předevšim Phoenix, Ruffalo taky dobrej, akorát Connelly podle mě dostala málo prostoru. Musim ale podotknout, že se z toho dalo vytřískat víc - prostě mě to nedokázalo úplně "vcucnout" a na konci "vyždímat"... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama