Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Federální agent (R.Gere) před odchodem na odpočinek zaučuje svou nástupkyni (C. Danes) a přitom hledá nezvěstnou dívku. Je přesvědčen, že za její zmizení je odpovědný propuštěný sexuální násilník, kterého vyšetřuje. Přestože ho tlačí čas, rozmotá klubko stop vedoucí k potencionálnímu vrahovi. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Trisis 

všechny recenze uživatele

Predstavte si film ktorý režírujú dvaja ľudia. Prvý si myslí, že je Fincher, druhý zas Greengrass. Ten prvý dostal od producenta hlavné husle a do toho mu ten druhý neprestajne vrieska: „Teraz by sa to malo triasť, fuj tento záber je statický, ešte aspoň dvakrát to strihni...atď.“. Asi podobný boj musel mať v hlave Andrew Lau Wai-Keung, keď točil The Flock. Už si len pridajte scenár zo slabšieho dielu komisára Rexa a dostanete ďalší filmový potrat roku 2007. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Násilnější, než činy, kterejma se Errol (Gere) zabývá, mi připadal spíš střih toho filmu. Mezistřihy a rychlé prostřihy doprovázené nějakým zvukem a přiblížením kamery do detailu + rozostřování a zaostřování, mě fakt sraly. Byly hrozně nepřirozené a chtěly mít za následek temnou atmosféru ala 8MM. Když ne to, tak celou dobu s váma režisér hrál hru na to, jestli je Errol paranoidní nebo jenom takovej hajzl. No, otevřeně - hrál to dost jednostranně. Tak moc, až vám bylo jasný, že se nakonec ukáže jako opak. Vsadím se, že američani si užili takovej velkej LOV NA ÚCHYLÁKY, protože už jenom existence registru perverzáků je úchylná. A pro američany je promiskuitní už i čůrání mimo záchod. Místama se tam objevila dost dobrá hudba, ale jinak je to fakt dost trapárna. Je to blbý, když jedinej způsob, jak vyhrotit situaci, je tím, že na sebe budou všichni navzájem řvát. Jeden z nejhorších Gereovejch filmů, ale může za to spíš režisér, než on. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Aby som pravdu povedal, tri štvrtiny filmu ma neskutočne iritovali. Celý čas som sa tešil, ako filmu naparím odpad a zvozím ho pod čiernu zem... Nakoniec to taká katastrofa nebola, v závere ma vyvrcholenie tých úchylností aj celkom zaujímalo. Vyzdvihnúť musím vynikajúci strih a slušnú kameru, no to je asi tak všetko. Nič to nemení na veci, že scenár je neskutočne deravý a postavy až giganticky dementné (s výnimkou postavy Claire Danes). Gere je sympatický možno tak v poslednej 10-minútovke a to je setsakramentsky málo. So zaujímavého námetu sa nepodarilo vytĺcť ani utešiteľný priemer, škoda. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl hodně zmatený, vše probíhalo letem světem a nebyly jasné kompetence Gerea. Co vlastně dělá a proč? I ta trhanost záběrů mi vadila. Téma však silné se snahou chytit divákovu zvědavost. Rozuzlení nebylo až takovým překvapením. A ta hláška "pojď do mě, protože i my jsme v tobě", to na Richarda sedělo. Stal se z něho vyhořelý pošuk, co chce vyléčit rány své a obětí. Role mu neseděla, navždy ho mám v paměti jako boháče z Pretty Woman. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Neviem co maju vsetci proti Gereovi, podla mna v jednej z jeho naj roli. Som povaha, ktora si ''poctivo uziva'' odporne snimky spojene s pedofiliou, nasilim pachanym na bezbrannych a podobnymi uchylkami, pretoze opakovane zistujem, ze aj zo mna sa moze stat zo dna na den vrah, mstiaci sa za nevinne obete odpornych a psychicky deformovanych jedincov. Tento pocit sa vsak vo mne nepodari vyvolat kazdemu. Atmosfera je priam dusna aj ked som mal obcas pocit, ze pozeram Saw alebo 7even. Napriek tomu som mal z federálneho agenta Gerea (na ktoreho som doteraz nemohol pozerat) dobry pocit a jeho uloha mu sadla ako usita. Par chybiciek sa najde ale celkovy pocit je jemne viac, nez dobry. 69% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama