Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nicole Chang (Shirley MacLaine) pracuje jako kabaretní tanečnice v hongkongském nočním klubu. Tady ji také jednoho večera osloví londýnský zloděj Harry Dean (Michael Caine), který má spadeno na sošku čínské císařovny Li-ssu z proslulé sbírky arabského milionáře Ahmada Shahbandara (Herbert Lom). Harry totiž vymyslel geniální plán, jak se vzácného artefaktu zmocnit – aby získal pozvání do milionářova bytu, použije jako návnadu právě Nicole, která jako by z oka vypadla Ahmadově zesnulé manželce. Jenže i dokonalý plán může mít své chyby… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (40)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vskutku příjemná podívaná, která má perfektní atmosféru, napínavý a poutavý děj, skvělé herecké trio MacLaine, Caine a Lom, lákavé prostředí a vkusný hudební doprovod. Gambit je opravdu snímek na úrovni klasiky Jak ukrást Venuši. Decentní humor je výborným kořením parádní zlodějské podívané, u které se divák se slabostí pro filmy z 60. let rozhodně pobaví. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rymejk bratov Coenovcov som este nevidel, no toto bol genialny zlodejsky film. A to este par rokov pred tym, ako Michael Caine zaziaril v Italian Job 1969. Treba sa obrnit trpezlivostou, pomaly sa to rozvija - potom ale ide doslova o genialnu reziu, dialogy ...... najlpsie an tom je to, ze i dokonaly zlodejsky plan moze mat chyby .... 100 % ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdo je kočka a kdo myš při krádeži, během níž se nemá nic odcizit? Úvodní část vysněného plánu budoucího to chtělo vzít více šmahem, takto začne záhy nudit, protože v ní jde vše dle plánu a tak se v ní nic napínavého neděje. To pasáž "jedeme na ostro" je již jiná káva. I tak by ovšem snesla pokrácení, ať má větší grády. Věčně se škorpící šarmantní duo samozřejmě bez výhrad. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Já tuto tvář komedií miluju, kouzelná stylizace, kouzelný Caine a nejlepší byl (pozor, nastínení zápletky, pokud si chcete film vychutnat co nejvíc, už tady nic nečtěte!!!) přerod MacLaine z naplánované figurky do skutečnosti. Fakt jsem to netušila, že je první loupež jako a říkala jsem si, co se teda bude ve zbytku filmu dít a kdy už Nicole promluví! A nejhezčí je to, že na ledovou královnu se pěkně zírá, ale skutečná ženská dokáže pomotat hlavu mnohem důkladněji! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka byla podivná. Jenže zcela záměrně, protože jde o vytváření kontrastu mezi ...nebudu spoilerovat. Po této půlhodině, jsem se poprvé usmál a ulevilo se mi, že jsem tvůrce podcenil. Krach plánu loupeže může způsobit mnoho zanedbaných detailů, když do něj ale zakomponujete ženu ... . Ženu, která mluví, myslí, cítí a chová se ...  žensky, zcela jistě bude tento odklon od plánu zábavný.  Oceňuji chytrý scénář a velmi dobré herce...i díky nim má Gambit nějaké zvláštní kouzlo. Je to celé milé a Shirley je k sežrání. Neodpustím si povzdechnutí, že dnes by bylo obsazení obarveného bělocha do role Shahbandara, klasifikováno jako diskriminace, nebo dokonce zesměšňování hnědochů. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se ve 42. minutě objeví v pozadí na ulici prodejna Baťa. Zajímavé je, že celý film byl natáčen v Kalifornii. (nocturne)
  • Ve filmu je vidět stejný zabezpečovací systém pro umělecké dílo jako ve filmu Jak ukrást Venuši. Oba dva filmy vyšly ve stejném roce (1966). (PetraRuze)

Související novinky

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

Zlodějina podle Coenů a oscarového Firtha

28.03.2011

A je tady další sázka na jistotu. Oscarová sestava v remaku klasiky ze 60. let, to nemůže selhat. Pokud jste viděli krimikomedii Gambit z roku 1966, tak víte, že byla o britském zloději (Michael… (více)

Reklama

Reklama