Reklama

Reklama

Věčné léto

(festivalový název)
  • Tchaj-wan Sheng xia guang nian (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film nás nejednou zavede zpět do časů, kdy se Jonathan a Shane jako malí chlapci sešli ve školních lavicích v jedné z tchajwanských provincií. Tehdy mezi nimi totiž vzniklo pouto, které trvá dodnes, kdy oba dospívají a odešli studovat do města. Vztah začal nedobrovolně, vzorný žák Jonathan dostal od učitelky za úkol dohlížet na problematického Shanea. Během let Jonathana tu a tam přepadla potřeba nějak se z těsného vztahu vymanit, nejvíce asi ve chvíli, kdy ve škole potkal hezkou a nekonvenční spolužačku. Společná noc ale nedopadla dobře a tento zážitek vnesl mezi dvojici nesoulad, takže ani nepřekvapí, že se Carrie posléze začne sbližovat se Shanem. Jenže oba mladíci si postupně uvědomí, plni zmatku, mučivých výčitek a zábran, že jejich přátelství je něčím víc než jen vzájemnou klukovskou oddaností. Dílo zaujme autenticitou hereckých projevů, pečlivě prokreslenou psychologií trojice postav a cudností v odkrývání jejich citů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

bassator 

všechny recenze uživatele

42nd KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2007 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled - Úplně souhlasím s molotovem, musel bych jeho komentář opsat protože to vystihl úplně přesně. Opravdu jeden z nejnádhernějších filmů z Karlových Varů a nedokážu pochopit jak mohl dostat tak nízká hodnocení. Krásný, milý, dojemný film s úžasnými hereckými výkony všech tří dětí - 3. místo - 95% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že má film tady tak slabé hodnocení. Pro mě to byl jeden z nejlepší filmů letošních varů. Intenzivní snímek o přátelství a lásce, které se různě mísí mezi dvěma chlapci a jednou dívkou. Herci jsou úžasní a celý film má krásnou atmosféru něčeho intenzivního, co mě naprosto pohltilo. ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

Příběh je banální, děj citelně vykonstruovanej, postavy se chovají mechanicky, provedení je plný kýče a tři čtvrtiny stopáže hraje otravná, bez nápadu zkomponovaná hudba. Nemá to daleko k nějakýmu televiznímu romantickýmu braku. Zaujalo mě jenom barevný ladění a sem tam zajímavej úhel a kompozice, ale to mi zas všechno přišlo jako vykrádačka stylu Kar-wai Wonga ()

skretik 

všechny recenze uživatele

výborný začiatok, potom zbytočné spomalenie, niektoré pasáže takmer na nulovej rýchlosti. Koniec zmätený a herci to nehrali tak dôveryhodne, nevcítila som sa do deja. Škoda, začalo to zaujímavo a sľubne... ()

Plasticine 

všechny recenze uživatele

od filmu jsem čekala spíš to horší, ale šokovalo mě jak na mě zapůsobil. myslím si, že k snímku se pomalé tempo prostě hodilo. hodně se mi líbilo jak si kamera hrála s barvičkama a světlem. soundtrack taky dost dobře podkresloval atmosféru filmu a pěkní, šikovní herci jsou milé plus. prostě slušné psychologické drama. ()

Reklama

Reklama