Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Woody dokázal, že Tarantino není zdaleka jediný režisér v Hollywoodu, jehož dialogy mezi rozličnými postavami táhnou celý snímek. Kasandřin sen se totiž může na první omak jevit jako nudná konverzačka mezi zoufalými bratry, avšak pod povrchem se toho skrývá mnohem více, stačí jen pozorně poslouchat a náležitě se do ústředních hrdinů vžít... A tak, stejně jako někoho může film solidně nudit svou zdánlivou rozvleklostí, já jsem si první hodinu nechal proudit do žil poutavé dialogy, a dobře se bavil. Scénář je totiž velmi chytrý, charaktery živé a uvěřitelné, a nebyl by to Allen, aby se ke konci vše nezvrtlo v napínavý thriller. Jediné, co mi nakonec nesedlo, bylo celkové moralizující vyznění celého počinu, kdy do očí bije velká červená cedule se slovy "tohle se nedělá, lidi". K režisérovi takového jména mi podobná věc moc nesedí, ale možná že si vše jen namlouvám a prostě se jedná o klasické krimi, které nekončí moc dobře. Spoiler? Ale kdepak, podobný film si totiž lze užít i v případě, kdy znám předem zápletku nazpamět. Proč? A už jste se dívali do účinkujících herců? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně se mi zde líbili Ewan McGregor a Colin Farrell. Skvěle mezi nimi fungovala bratrská chemie. Dokonale mě do sebe dokázal vtáhnou příběh. Dost mi film připomínal další Allenův film Match Point. Jen tento byl lepší. Možná právě sympatičtějším obsazením. Hluboko pod dramatickou skořápkou je dokonce schován velice kvalitní humor. Zápletka je skvělá a závěrečné rozuzlení nemá chybu. Nechyběla ani pěkná slečna a krásná auta. Dost jsem si film užil. Allenovi thrillery mají prostě šmrnc. Líbí se mi, že v tomto ohledu kráčí zcela svojí cestou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka mat.ilda. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Kassandra z řecké mytologie dokázala předpovídat budoucnost, tedy přesně to, co by se dvěma bratrům z Londýna, Ianovi a Terrymu, náramně hodilo, protože vědět dopředu následky svých skutků se někdy může šiknout. Jméno Woodyho Allena je pro mě v případě Kasandřina snu dost překvapivé, jelikož jsem nic z jeho rukopisu ve filmu neobjevil .. tedy kromě pro něj tak typických úvodních černobílých titulků a geniálního vedení herců (obzvlášť McGregora a Farrella), kterým bych jejich obsese věřil. ()

Legas

všechny recenze uživatele

Woody Allen by měl buď zůstat u svých umluvených satir, v klidu se dál opakovat, já bych mohl v klidu nadávat, že už se tvůrce sám vyčerpal a že neustále nabízí to samé - spoustu textu, často vtipného, kterému by možná slušel více i papír (nač jsou mu obrázky), a byl bych spokojenější. Jeho pokus natočit film o tom, jak někdo chce (nebo je donucen okolnostmi, to je jedno) vraždou přijít k penězům, který se jmenoval Match Point, jsem mu ještě sežral, respektive jsem si ho poctivě celý odnudil, ale dvakrát do téže řeky nevstoupíš!! Oba bratři se chovají jako idioti, respektive jsem od obou herců každou chvíli čekal, kdy si začnou cucat palec a maminka je bude muset pochovat na svých ňadrech. Tak pitomoučký dějový rozjezd, kdy není absolutně komu fandit, natož někoho chápat, jsem dlouho neviděl. 37 minut - déle to nešlo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vypadá to bohužel, že Match Point byl jen šťastnou výjimkou, nikoliv důkazem toho, že Allen je zpátky v plné síle. Snaživí herci a Glassova atmosférická hudba nezakryjí smutný fakt, že zápletka je spíš chtěná než osudově nevyhnutelná. Zbývá jen předvídatelná moralita o tom, že vražda je špatná. To mi od Woodyho Allena přijde dost málo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)
  • Colin Farrell poznal slávny proces konkurzov u Woodyho Allena, v ktorých je herec požiadaný, aby len vstúpil do miestnosti, Allen si ho prehliadne a o pár sekúnd neskôr miestnosť ho pošle preč. Farrell preto vošiel do svojej kancelárie, vstal, otočil sa okolo svojej osi a povedal: "To je asi všetko, však?" Keď sa Allen usmial a povedal áno, Farrell odišiel z kancelárie. Rolu následne dostal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama