Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pfffffff, série nevtipných povídek s nezábavnými dialogy, pitomými pointami (pokud se tak vyústění těchto příběhů vůbec dá říkat) a nulovým čímkoliv, co by se dalo nazvat poselstvím na závěr. Na Desatero mě nalákala hlavně hvězdná jména... A o to více zklamaný jsem. Jediná povídka, která za něco stála, byla Nezabiješ (lékař nechal v pacientce nůžky a i potom, co zemřela, své konání za každou cenu obhajoval "jako fór"), zbytek stál za pendrek. Jedna hvězda za zmíněnou povídku, druhá alespoň z úcty k pohledným herečkám. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Souhrn nevtipných epizodek, které svým extrémním humorem působily spíš jako parodie, ovšem obávám se, že to tvůrci mysleli naprosto vážně...Celé to působilo jako jedna velká katastrofa, proto mě taky překvapilo kolik známých tváří se tady objevuje... snad jediné co za něco stálo byl závěrečný hudební výstup. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nečakal som až takúto mega trápnu blbosť...a čo tu do prdele robí Paul Rudd a Jesica Alba???...hrozná komédia, ktorá dosahuje vrchol sexom Winony Ryder s drevenným panákom...áno počujete správne..a námet s bibliou...zabiť tých scenáristov...animovaný part je vážny na dve veci asi tak...celkovo je tento jedna veľká sračka...ktorú netreba ani upratať.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Chápu, že každý může mít svůj názor ale nechápu tak nízké hodnocení. Nic s tím ale nenadělám a tak něják přiblížím proč jsem vlastně dala 4 hvězdy. Je to hlavně proto, že se mi líbil nápad s vypravěčem(já sama takové snímky preferuji-kde se vyskytuje vypravěčská forma). Hodně mě pobavily povídky ve kterých vystupovala Winona Ryder :-D ...hned první povídka u které jsem ležela smíchy na zemi a nebyla jediná.Dle mého soudu to bylo skvělé a vtipné. Na závěr bych chtěla říct, že jsem zapřísáhlý ateista a jakékoliv žvásty o "knize knih" mě vůbec nezajímají a srovnávat nebo přikládat podobenství tomu nebudu beru to jako zábavný film, který člověka nemá pobuřovat ale pobavit(nebo se o to snaží)a jak ráda říkám nic a nikdo není dokonalý takže celkově je to takových 85%(alespoň pro mě). ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ příklad toho, že opravdu nestačí vzít pár známých tváří, a nacpat je náhodně do deseti povídek s nulovou sdělovací hodnotou, ve scénáři napsaném za jeden večer, znásilňujícím desatero přikázání. Kromě prvního příběhu a soupeřících sousedů je to téměř dokonalá ukázka zla. Nejchytřejší věc, kterou lze udělat pokud si tuhle věc nějakým nedopuštěním pustíte, je vypnout ji po první povídce. V opačném případě si totiž pravděpodobně ukroutíte hlavu, když budete chtít věřit tomu, že další už špatná nebude. Překvapení! Bude a dokonce ještě horší! S přibývajícími minutami se zvyšuje i stupeň idiocie a vzhledem k faktu, že počet povídek je daný, vždycky budete vědět kolik unikátně debilního materiálu máte ještě před sebou. 15% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2007 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama